A văzut de curând lumina tiparului numărul zece al revistei militare STINDARD, editată de Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. Lansarea a avut loc în prag de Crăciun, la Cercul Militar Arad, în prezența colectivului redacțional, a condeierilor arădeni de prestigiu și a numeroși membri ai asociației rezerviștilor militari arădeni.
Gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, președintele Filialei Arad a A.N.C.M.R.R. și director-fondator al revistei, a deschis activitatea mulțumind celor care i-au fost alături la începutul de drum al publicației și celor care s-au alăturat de-a lungul a cinci ani de apariție neîntreruptă: „Este rodul muncii noastre a tuturor celor care muncesc la această revistă, a tuturor celor care colaborează, vin cu texte, fotografii sau doar cu idei de articole interesante. Mulțumesc în același timp reputaților oameni de litere arădeni care colaborează cu noi, Primăriei municipiului Arad, Consiliului Județean și sponsorilor care ne sunt alături în demersul nostru cultural”.
Mr.(r) Dorin Ocneriu, redactor-șef adjunct, a prezentat conținutul revistei, axat pe mai multe direcții: viața internă a asociației rezerviștilor militari, la nivel central și local – municipiu și subfilialele Ineu și Lipova; activitatea filialelor locale ale A.N.V.R. și A.N. Cultul Eroilor-Regina Maria; dialogul cu partenerii sociali, cu accent pe autoritățile locale, armata activă, presă și Liga Scriitorilor; istoria națională și locală, cu evidențierea evenimentelor și personalităților importante ale Aradului, ale armatei și ale poporului român; literatura militară, militantă sau doar literatura arădeană de calitate.
În cuvântările care au urmat a fost reliefat rolul monografic și în același timp creativ-cultural al publicației (prof. Emil Șimăndan, redactor șef), modul ingenios în care se împletesc literatura, istoria și activitățile specifice de asociație, depășirea cadrului local și deschiderea spre național și internațional (col.r. Horea Gana, redactor șef adjunct), „o revistă de nota 10” nu numai ca numere de apariție ci și ca realizare publicistică, apreciată în cenaclurile și la evenimentele culturale unde a fost prezentată (prof. Rodica Ranta Cândea), izvor de istorie pentru cei care vor veni, prin texte inspirate și multe fotografii sugestive cu privire la bogata valență militară a Aradului, oraș care are pe stemă un braț înarmat (prof. Horia Truță), aplecarea spre social și spiritual, spre cultivarea tradițiilor militare și nu numai (preot Gheorghe Hodrea).
STINDARD devine cu fiecare număr o voce tot mai puternică în peisajul jurnalistic militar – arădean și național, fiind un vector de imagine a activității rezerviștilor militari, categorie socială pe nedrept marginalizată de autorități și prea puțin cunoscută de public. Iată însă că la Arad acești oameni caută (și reușesc) să găsească un dialog tot mai apropiat de societatea civilă în mijlocul căreia trăiesc și căreia vor să-i aducă aportul lor de demnitate, onoare, patriotism, devotament, dragoste de țară și de eroii neamului.