INGREDIENTE:
1.2-1.5 Kg varza murata
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei kapia
3 linguri pasta de rosii
200 ml suc de rosii
boabe de piper
1/4 lingurita cimbru uscat
2 frunze de dafin
2-3 boabe ienibahar
1/2 ceasca ulei
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovii dati prin razatoarea mica si ardeii taiati cuburi.Spalam varza murata, taiem cotoarele si o taiem julien. O scurgem bine de zeama, eventual o strangem in mana. O punem intr-o oala, impreuna cu legumele tocate si frunzele de dafin, cimbru, boabe de piper si ienibahar. Turnam 600-700 ml apa si fierbem totul in clocot, la foc mediu, in jur de 10 minute.
Mutam apoi varza intr-un vas termorezistent, adaugam pasta si sucul de rosii, amestecam pana se omogenizeaza si dam la cuptor, la 200°C, pentru aproximativ 50 minute. Amestecam din cand in cand, pentru a verifica daca a scazut sosul suficient si sa nu se lipeasca.
Cand varza este calita uniform, o scoatem din cuptor si o servim cu mamaliga.
Pofta buna!
Sursa: divainbucatarie.ro