Prajitura de foi cu suc de rosii – o reteta a maicilor de la Manastirea Ghighiu, simplu de făcut si puțin costisitoare.
Ingrediente:
- Pentru foi – 11 linguri ulei
- 11 linguri zahăr
- 11 linguri suc de roşii
- o jumătate de linguriţă de bicarbonat Pentru cremă – 1 pachet de margarină
- 1 pachet de cremă de prăjituri 1 cană de zahăr
- 250 g apă
- 1 pachet de praf de lămâie
- nucă de cocos
Instructiuni:
Se amestecă uleiul cu zahărul, cu făina, cu sucul de roşii şi bicarbonatul până se formează o cocă, din care se întind patru foi. Acestea se coc pe fundul tăvii la foc redus. Pentru cremă se amestecă ingredientele într-o crăticioară la foc mic, după care să dă la răcit şi se ung foile.Deasupra se ornează cu o glazură obţinută din 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de apă, 1 esenţă de vanilie, peste care se presară nucă de cocos.
POFTĂ BUNĂ!
Sursa: crestinortodox.ro
Facebook Comments