Pentru ca e sezonul lor, profitam din plin de toate fructele. Pentru astazi va propunem o prajitura cu visine pufoasa, usor acrisoara, delicioasa.
INGREDIENTE
- 6 oua
- un praf de sare
- 300 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- 12 lg ulei
- 250 ml lapte
- 600 g faina alba
- 15 g praf de copt
- visine cat de multe
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
MOD DE PREPARARE
Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte.
Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga coaja de lamaie si uleiul. Se mixeaza in continuare. La final, se adauga laptele si se mixeaza cu grija sa nu stropeasca.
Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia, apoi se asaza deasupra visinele. Cateva din ele se pot impinge usor in aluat. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (in jur de 35-40 de minute).
Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste. Este grozav de buna pe caldura asta, mai ales daca este rece prajitura.
Pofta buna!