Ingrediente:
3 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căţei de usturoi
2 ceşti de ciuperci tăiate fâşii
2 morcovi mari tăiaţi fâşii
1 ceapă tăiată peştişori
2 fire de ţelină apio tăiate mărunt
¼ lingură de sare de mare
½ lingură de piper proaspăt măcinat
3 ceşti de orez brun sau alb
2 linguri oţet balsamic
2 fire de ceapă verde tăiate mărunt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune uleiul de măsline într-un wok, la flacără medie. Adaugă usturoiul şi prăjeşte-l timp de 30 de secunde. Adaugă ciupercile şi sotează pentru un minut. Adaugă morcovii, ceapa, ţelina apio, sarea şi piperul şi ţine-le pe foc până ce se înmoaie legumele, cam 7 minute. Adaugă orezul fiert şi oţetul balsamic, amestecă bine și transferă amestecul într-un vas termorezistent. Bagă-l în cuptor pentru 30 de minute.
Scote-l din cuptor, presară ceapa verde şi serveşte-l cald.
Pofta buna!