Ingrediente
- 2 kg gutui
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei
- 50 g făină
- 100 ml vin alb
Mod de preparare
Gutuile nu se curăţă de coajă, doar se spală bine si se sterg cu un servet de bucătărie.
Se taie apoi în sferturi si se curăţă de seminţe si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocală.
Se trec feliile, pe rând, prin făină si tot pe rând se prăjesc în ulei bine încins, apoi se scot în alt vas.
În uleiul rămas se pune restul de făină si zahărul si se amestecă pe foc până începe să se caramelizeze zahărul.
Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apă si se mai dau câteva clocote, amestecând ca să nu se formeze cocoloase.
Se toarnă peste gutuile prăjite si se mai fierb împreună câteva minute. Preparatul se serveste cald sau rece.
Poftă bună!
Sursa: cookandplay.ro
Facebook Comments