Rețeta zilei: Mâncare de urzici cu mămăliguță

by Dana B.

Verdețurile nu trebuie să lipsească de pe masa celor care postesc – tocmai a inceput sezonul acestora. Urzica are proprietati diuretice si antialergice, o folosim la tratarea cistitelor, eliminarea apei din organism, artrite si eczeme. Dar pe langa toate aceste lucruri urzica ne da preparate foarte gustoase si hranitoare.
Ar trebui sa profitam cat putem de mult de verdeturile care incep sa apara…

INGREDIENTE:

6 gramezi de urzici
1 ceapa
1 capatana usturoi (romanesc)
1 lingura faina
ulei
sare

PREPARARE:

Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare.Dupa ce le-am fiert aproximativ 5 minute le scoatem si le tocam cat mai marunt (mama mea le da prin masina de tocat, dar puteti folosi foarte bine un blender). Calim ceapa tocata marunt in ulei pana devine lucioasa. In acel moment adaugam urzicile, o lingura de faina si cativa catei de usturoi.

Adaugam sare, punem apa (cam 200 ml) si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa. Amestecam cat putem de des, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand mancarea este gata puteti scoate catetii de usturoi din oala. Pentru un gust mai pronuntat de usturoi adaugam inca 3 catei de usturoi pisati cu 1-2 minute inainte sa oprim focul. Servim mancarea calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Sursa: divainbucatarie.ro

Facebook Comments