Daca esti in cautarea unei retete de post sanatoase, opteaza pentrumancarea de spanac de post. Aceasta este un preparat culinar usor si gustos. In plus, spanacul aduce numeroase beneficii organismului: este o sursa de energie pentru corp, regleaza nivelul grasimilor din sange si contribuie la mentinerea sanatatii inimii, a pielii si a plamanilor.
Timp de pregatire: 30-40 de minute
Timp de gatire: 20-30 de minute
Timp total: sub 70 de minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: medie
Cantitate: 3-4 portii
Ingrediente necesare
– 1 kg de spanac
– o lingura de ulei de susan
– o lingura de seminte de susan
– sare
– piper sau boia
Iata cum poti sa prepari o mancare de spanac de post
Se alege si se spala bine spanacul. In acest timp, se pune o oala cu apa pe foc, se presara putina sare in ea, iar cand incepe sa fiarba se adauga si frunzele de spanac. Aceastea se tin la oparit cateva minute. Se scurge apa in care spanacul a fost oparit, iar acesta se lasa la racit si ulterior se marunteste.
Intre timp, se pune la calit ceapa taiata marunt si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda. Se pune si spanacul taiat marunt si se lasa la fiert.
Se amesteca faina cu putina apa si bulion, apoi se pune peste spanac. Se mai lasa putin sa fiarba, dupa care se adauga usturoiul taiat, sarea si piperul. Se amesteca si se opreste focul la aragaz. In functie de preferinte se presara si verdeata tocata marunt.
Mancarea de spanac de post se poate servi atat calda, cat si rece, cu cateva rosii cherry, felii de lamaie sau masline. De asemenea, se poate intinde pe felii de paine prajita peste care sa presari seminte de susan.
Valori nutritionale aproximative (100 g):
Calorii – 75 kcal
Daca usturoiul nu este ingredientul tau preferat, poti sa prepari o mancare de spanac de post cu seminte de susan. Este o reteta simpla, foarte usor de preparat si sanatoasa.
Iata ce trebuie sa faci pentru a savura o mancare de spanac cu susan!
Timp de pregatire: 20-30 de minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp total: 35 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 2-3 portii
Ingrediente necesare
– 1 kg de spanac
– o lingura de ulei de susan
– o lingura de seminte de susan
– sare
– piper sau boia
Prepararea mancarii de spanac cu susan, de post
Dupa ce ai curatat si ai spalat spanacul, il pui la oparit in apa clocotita, timp de cateva minute. Apoi scurgi apa si prajesti semintele de susan intr-o tigaie, timp de un minut.
Uleiul de susan se pune la incins, apoi se adauga spanacul scurs de apa si se lasa la foc mic. Se condimenteaza dupa gust. Dupa ce este facut, se lasa putin la racit, apoi se pune in farfurie si se presara semintele de susan prajite.
Mancarea de spanac de post aduce un plus de vitamine organismului si te ajuta sa ai grija de sanatatea intregii familii.
Pofta buna!
Sursa: divahair.ro