Ingrediente (2-4 persoane)
- 500 g mazare congelata/proaspata
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 2 cartofi medii/1 cartof mare
- 2 morcovi mici
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 200 ml apa
- 80 ml. suc de rosii
- 1-2 lingurite rase marar proaspat tocat
- 1 lingura rasa amidon de porumb
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Curatam morcovii si ii taiem in felii subtiri. Curatam cartofii si ii taiem in cubulete potrivite.
- Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam ceapa, usturoiul, morcovii si amestecam bine. Le calim pana cand ceapa se inmoaie, apoi adaugam cubuletele de cartof. Amestecam pe foc mic inca 1-2 minute si adaugam 100 ml apa usor calduta.
- Cand morcovul si cartofii sunt fierti pe jumatate, adaugam mazarea (eu am folosit mazare congelata si am adaugat-o congelata in mancare).
- Fierbem mancarea, pe foc mediu spre mic, inca cca 10 -15 minute, apoi adaugam apa ramasa, amestecata cu sucul de rosii si amidonul si amestecam bine.
- Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper si o lasam sa fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam marar proaspat tocat, amestecam bine, stingem focul si acoperim mancarea de mazare cu un capac.
Pofta buna!
Facebook Comments