Dacă nu știi ce să mai gătești de post și ai poftă de ceva bun care să îți țină și de foame, atunci această rețetă este perfectă pentru tine. Legumele gătite la cuptor au gust senzațional, sunt sățioase, dar și foarte sănătoase. Să nu mai punem la socoteală și faptul că ajută la menținerea siluetei, pentru că o porție nu conține multe calorii.
Ingrediente:
- 2 – 3 cartofi
- 2 morcovi
- o vânătă
- un dovlecel
- o ceapă roșie mică
- 3-4 căței de usturoi
- 2 ardei roșii
- 2 ardei verzi
- un ardei iute
- 6-7 roșii cherry
- 1 bucată brocolli
- verdeață (mărar, pătrunjel și busuioc)
- sare și piper după gust
- boia de ardei
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Primul pas este să tai toate legumele. Vânăta și dovlecelul se taie rondele (vânăta se lasă la scurs pe un șervețel aproximativ 30 de minute). Ceapa și ustoriul se toacă mărunt, iar celelalte legume se taie fâșii sau cubulețe după gust. După care, toate legumele se pun într-o tavă mare termorezistentă, se condimentează cu sare, piper și boia, dar și o parte din verdeața tocată mărunt. După care se stropesc cu ulei de măsline din belșug. Se introduce tava la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute, timp în care se mai verifică din când în când. Se poate adăuga puțină apă dacă este nevoie.
Legumele le servesc calde ornate cu restul de verdeață tocată mărunt, alături de două felii de pâine integrală prăjită. Legumele au un gust delicios și miros excelent.
Poftă bună!
Sursa: avantaje.ro