Preparare:
1. Icrele se spala cu atentie , se curata de pielite si apoi se sareaza si se lasa la frigider cateva ore; tot acest timp avem grija sa pregatim si fiertura de gris care trebuie sa fie lasata la racit ( intr-un vas micut se pun la fiert cam 100 -150 ml apa, apoi cand apa clocoteste adaugam grisul in ploaie si amestecam energic ca nu cumva sa lase cocoloase! se mai lasa putin timp la fiert- pana ce compozitia se ingroasa bine, apoi totul se lasa la racit).
2. Cand grisul este bine racit se adauga intr-un bol incapator impreuna cu icrele ( din care mai pastram deoparte 1-2 lingurite) si incepeme sa mixam totul pana cand se omogenizeaza bine; adaugam trepat uleiul in fir subtire- ca la maioneza, alternand cu zeama de lamaie si apa minerala – in momentul in care observam ca avem o compozitie suficient de tare!
3. Cand compozitia este suficient de legata si a crescut bine vom adauga si restul de icre oprite si ceapa tocata marunt- marunt! Mixam totul un timp scurt de timp- ca sa nu ni se sparga bobitele de icre , apoi, daca mai e nevoie potrivim salata de gust cu sare si inca putina zeama de lamaie!
tips: apa minerala face icrele mai pufoase si le albeste!
Pofta buna!
Sursa: petitchef.ro