INGREDIENTE:
- 300 g fasole boabe (sau fasole gata fiartă din conservă)
- 1 morcov
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri de pastă de roşii
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui – pentru călit ceapa
- sare, piper, foi de dafin – după gust
- pătrunjel verde pentru decor
MOD DE PREPARARE: .
- Se curăţă fasolea şi se spală în mai multe ape. Este bine să o lăsaţi la înmuiat timp de câteva ore înainte să o puneţi la fiert, eventual de seara până dimineaţa. Desigur, dacă folositi fasole din conservă aţi scăpat de această problemă, puteţi trece direct la pasat.
- Punem fasolea la fiert în apă rece cât să o cuprindă bine. Fierbem timp de 20 de minute, apoi aruncam apa şi o punem din nou la fiert, de data aceasta în apă fierbinte.
- Adăugăm la fiert morcovul curăţat de coajă, tăiat rondele mari şi o foaie de dafin.
- Fierbem fasolea până când se înmoaie complet, iar boabele devin uşor de strivit între degete.
- Scurgem apa în care a fiert fasolea, dar nu o aruncăm pe toată, ci păstrăm deoparte cam o cană de lichid.
- Pasăm la blenderul vertical boabele de fasole, morcovul fiert şi usturoiul. Subţiem cu apa păstrată atât cât e nevoie ca să obţinem consistenţa dorită.
- Potrivim de sare şi piper după gustul fiecăruia.
- Ceapa o tăiem feliuţe sau cuburi, după cum preferaţi. Eu am tăiat-o cuburi de data aceasta.
- Călim ceapa în uleiul de floarea soarelui până când devine aurie. Adăugaţi pasta de roşii, mai lăsaţi la călit 1-2 minute, timp în care amestecaţi continuu să nu se ardă ceapa.
- Turnaţi amestecul de ceapă şi bulion peste fasole.
POFTĂ BUNĂ!
Sursa: bucate-aromate.ro
Facebook Comments