Ingrediente:
- 1,5 kg prune
- 1 kg zahăr
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 30 nuci
- apă
- vanilie
- jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Se pun prunele într-o strecurătoare şi se introduc în apa care clocoteşte pentru 2 minute. Se decojesc,apoi se curăţă de sâmburi. Se pun astfel pregătite într-un vas mare plin cu apă rece,în care s-a dizolvat 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Se ţin numai 2 minute,apoi se scot şi se pun într-un vas cu apă rece. Se pun iar în strecurătoare şi se spală cu apă rece,se scurg şi se pun într-un vas uscat. În locul sâmburilor se pune miez de nucă,se lipesc jumătăţile la loc şi se pun în sirop de zahăr şi apă legat bine. Se ţin prunele în sirop 15 minute,apoi se fierb la foc potrivit. Se parfumează cu vanilie şi se limpezeşte dulceaţa cu zeamă de la jumătate de lămâie.
Se pune în borcane a doua zi, după care se leagă cu celofan pus în două.
Poftă bună!
Facebook Comments