Rețeta zilei: Creveți în unt

by Andreea Radu

Nu există o variantă mai simplă și mai savuroasă de a prepara creveții. Această rețetă de crevenți în unt aromat cu usturoi se prepară în numai câteva minute și este absolut delicioasă.

Ingrediente

8 linguri cu unt nesărat
700 grame de creveți curățați și decorticați
5 căței de usturoi, pisați
un sfert de cană cu supă de pui
zeama de la o lămâie sau după gust
2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
sare și piper după gust

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 4

Topește 2 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu.
Adaugă creveții și sare și piper după gust.
Gătește-i timp de 2-3 minute sau până devin roz, amestecând din când în când.
Scoate creveții și pune-i deoparte.
În tigaia în care ai gătit creveții adaugă usturoiul pisat și lasă-l timp de un minut, până când începe să-și degaje aroma, amestecând des.
Toarnă supa de pui și zeama de lămâie.
Lasă să dea în clocot, apoi redu focul și lasă să fiarbă încet până când se reduce la jumătate, aproximativ 1-2 minute.
Adaugă restul de 6 linguri cu unt, câte una pe rând și lasă pe foc până când untul este topit și are o textură fină.
Adaugă creveții în tigaie și amestecă cu grijă pentru a-i acoperi uniform cu sos.
Servește imediat, presărat cu frunzele de pătrunjel.
Sursa: eva.ro
Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate