Rețeta zilei: Cremă de zahăr ars

by Cristian Dobre

Cine nu a mâncat în copilărie cremă de zahăr ars? Este un desert cremos, plin de arome și caer aduce înapoi multe amintiri legate de copilărie. Pare o rețetă complicatăm, însă este mai ușoară decât crezi.

Ai nevoie de:

1 l lapte

8 ouă mari sau 9 mici

1 praf de sare

200 g zahăr pentru cremă

200 g zahar pentru caramel

Vanilie

Mod de preparare: 

Pentru început, se bat ouăle cu un praf de sare. Se lasă deoparte, și într-o cratiâî se pun 200 de grame de zahăr la foc mic.

Se amestecă cu o lingură de lemn până ce tot zahărul este topit și auriu. În acest moment continuă să amesteci. Apoi, oprește focul și acoperă marginile cratiței cu zahărul și lasă totul la răcit.

Peste ouăle bătute se adaugă zahărul și vanilia și se amestecă totul până ce zahărul este topit. Se adaugă laptele și se mai amestecă puțin, apoi se pune totul în cratița tapetată cu zahărul ars.

În cuptorul preîncălzit la 200 de grade se pune oala așezată într-o tavă înaltă în care se une apă clocotită.

Se coace la 170 de grade, iar după fiecare 10 minute se adaugă în tavă un pahar de apă rece. Crema de zahăr ars trebuie să stea la cuptorul aproximativ 45 de minute. Apoi, se scoate și se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un platou și se servește.

 

Sursa: pofta-buna.com

Facebook Comments