Rețeta zilei: Ciorbă de pește cu borș de casă

by Dana B.

Pentru această reţetă de ciorbă de peşte cu borş de casă vă recomandăm să folosiţi crap sau şalău, dar, după gustul fiecăruia, puteți folosi orice tip de peşte vă cade bine pentru că dacă urmați pașii de mai jos, gustul va fi unul garantat:

 Ingrediente:

1 kg de peşte
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mare
100 g ţelină
2 ardei graşi
2 roşii mari
2 linguriţe orez
½ l borş
2 linguri ulei
1 legătură leuştean
sare

Mod de preparare:

Peștele se curăță și se taie în bucăți potrivite.  Zarzavatul se dă pe răzătoarea mare împreună cu ceapa, ardeiul tăiat mărunt după care se căleşte totul în ulei câteva minute. Se stinge cu 3 litri de apă caldă, se adaugă orezul spălat şi se lasă la fiert. Roşiile tăiate cubuleţe se adaugă în supă şi se mai lasă la fiert 10-15 minute.

Borşul fiert separat, se toarnă în oală după care se potrivește gustul de sare. Când clocoteşte, se adaugă bucăţile de peşte şi se mai lasă la fiert 5 minute. La final se adaugă leușteanul, se lasă un pic la împrietenit și….POFTĂ BUNĂ!

Facebook Comments