Rinichii trebuie, si ei, curatati uneori. Iata una din cele mai bune retete, pe care mi-a recomandat-o un coleg care s-a simtit minunat dupa ce a incercat-o. Se iau 6 crengute de mur de padure, fiecare din ele avand cam 60 cm lungime. Se taie crengutele marunt (ca ceapa) si se pun la fiert intr-o cratita, cu 6 litri de apa. Se fierb circa 3 ore, la foc mic, fara capac, pana cand fiertura ajunge la jumatate (3 litri). In timp de doua zile, se bea toata cantitatea. Pentru a se verifica efectul retetei, toata urina din aceste zile se aduna intr-un borcan mare. Pe fundul lui, se vor vedea cu ochiul liber nisipul si celelalte substante eliminate.
In general, bolile de rinichi sunt greu de depistat, pentru ca actioneaza discret. Alimentatia nesanatoasa, abuzul de medicamente impotriva durererilor, de tipul ibuprofen, si consumarea unei cantitati scazute de apa impiedica functionarea corecta a rinichilor.
„Pentru a descoperi daca intr-adevar exista o afectiune a rinichilor, este suficient sa facem un sumar de urina. Sedimentul urinar dovedeste eliminarea unor elemente patologice precum globulele rosii, leucocitele, globulele albe. Acestea pot sugera tipul de afectiune renala. De asemenea, pentru a putea pune un diagnostic conteaza masurarea tensiunii arteriale si evaluarea ureei si creatinei din sange. Pe langa teste de sange si de urina, se recomanda ecografia abdominala, radiografia renala, tomografie, urografie si examen RMN.
Cea mai intalnita afectiune a rinichilor este litiaza renala sau calculii renali. Aceasta tulburare poate sa nu prezinte niciun simptom, in cazul in care calculul este de dimensiuni mici, sau poate accentua o durere constanta, care poate debuta la nivelul zonei lombare, la nivelul abdomenului sau pelvisului.
Sursa: sanatate.bzi.ro