SuperLiga României 2024-2025 începe pe 12 iulie. Farul Constanța și nou-promovata Unirea Slobozia deschid sezonul, la Ovidiu, de la ora 18:30. Derby-ul primei runde, din punctul de vedere al brandurilor implicate, este CFR Cluj vs Dinamo. „Clasicul” FCSB vs Dinamo se va juca în etapa a 13-a.
Se anunță un campionat cel puțin la fel de interesant cum a fost și precedentul, în care am avut parte de suspans până la finalul ultimei etape, în ceea ce privește numele participantelor în cupele europene și numele echipelor retrogradate direct. Cu siguranță că agențiile vor avea oferte foarte atractive pentru microbiști, toate regăsindu-se pe această pagină web: https://pariurix.com/agentii/top-bonus
Bookmakerii au stabilit care sunt formațiile cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului. Configurația topului favoritelor este asemănătoare cu cea din sezonul trecut: 1. FCSB; 2. CFR Cluj; 3. Universitatea Craiova; 4. Rapid.
FCSB – cel mai valoros lot
FCSB, campioana en-titre, este creditată cu șanse mari să își apere titlul. Cipriotul Elias Charalambous antrenează un lot cotat la peste 39 de milioane de euro pe Transfermarkt, cu mențiunea că este luat în calcul și Florinel Coman (7 milioane), despre care se spune că va pleca.
Chiar și fără Coman, lotul „roș-albastru” este cel mai valoros din competiție. În vară au venit jucători care pot compensa plecarea golgheterului, cum ar fi Marius Ștefănescu și Daniel Popa. Ștefănescu a și marcat în Supercupă (3-0 cu Corvinul), la primul meci oficial în tricoul noii echipe.
Așa cum s-a văzut în partida menționată, pot fi importante revenirile lui Edjouma și Musi. Primul este foarte bun la mijlocul terenului, iar al doilea reprezintă soluția ideală de jucător U21.
CFR Cluj – a revenit SuperDan
După atâtea trofee cucerite cu CFR Cluj, nu prea mai poți să spui „Bursucul” atunci când te referi la Dan Petrescu. Apelativul de „SuperDan” este mai natural pentru antrenorul care a revenit în Gruia ca să le ia din nou titlul celor de la FCSB.
Echipa clujeană își pierduse identitatea în sezonul trecut și era în pericol să rateze participarea în cupele europene, dar Petrescu s-a întors pe bancă încă din Play-off și i-a dus pe locul 2 pe ceferiști.
Campania de achiziții din această vară a îndeplinit cerințele tehnicianului. Au fost aduși jucători puternici, luptători, disciplinați. Spectacolul va avea de suferit, dar, vorba cui a spus, cine vrea spectacol se poate duce la teatru. Fotbalul se joacă pe puncte.
Universitatea Craiova – fanii au încredere
Fanii Universității Craiova au încredere în Constantin Gâlcă. Drept dovadă, până pe 5 iulie se vânduseră cu 15% mai multe abonamente față de perioada similară de anul trecut.
Pe lângă sprijinul moral, fanii oferă și un sprijin financiar prin achiziționarea biletelor și abonamentelor. Apropo de bani, „alb-albaștrii” au făcut un profit de 150.000 de euro de pe urma finlandezului Pyry Soiri, pe care l-au adus gratis în ianuarie și l-au vândut acum la Athens Kallithea, în Grecia.
Plecarea lui Soiri nu afectează forța echipei. A rămas Alexandru Mitriță, ceea ce este foarte important din perspectiva luptei pentru titlu. La cererea lui Gâlcă, au fost aduși un portar (Silviu Lung jr), un fundaș central (spaniolul Sierra), un mijlocaș defensiv (japonezul Ohima), o extremă dreapta (costaricanul Mora) și o extremă stânga (costaricanul Paradela).
Rapid – a terminat în forță seria de amicale
Rapidul este gata de un nou început, sub conducerea scoțianului Neil Lennon, care a antrenat-o în trecut pe Celtic Glasgow. În prima etapă, va juca cu UTA.
Giuleștenii s-au despărțit de Ermal Krasniqi, plecat în Cehia, însă au adus câțiva jucători care se pot dovedi utili în lupta pentru titlu.
Elevii lui Lennon au impresionat în ultimele două partide de verificare, în care le-au învins cu 1-0 pe Zaglebie (Polonia) și cu 4-0 pe NK Maribor (vicecampioana Sloveniei). Anterior, remizaseră 1-1 cu Ruzomberok (Polonia) și fuseseră învinși 0-1 de Celjie (campioana Sloveniei).
Ca și Universitatea Craiova, Rapidul a avut ca principală „meteahnă” inconstanța în rezultate. Vom vedea dacă problema s-a reglat în pauza de vară.