Conducerea clubului UTA și Călin Costea au susținut aseară prin comunicate de presă că: ”marca UTA a ajuns definitiv acolo unde îi este locul, la club”. Mai precis, omul de afaceri arădean spune că a cedat defintiv clubului UTA, gratuit, mărcile achiziționate la OSIM. Replica Suporter Club UTA a venit prompt în această dimineață. Vă redăm mai jos întreg comunicatul fanilor:
”Ne vedem nevoiți din nou să venim în fața suporterilor utiști și nu numai, pentru a răspunde unor dezinformări cu privire la marca „UTA”, venite din partea unor indivizi precum Alexandru Meszar sau Călin Costea, unul profitând din plin de pe spatele clubului, iar celălalt încercând la rândul său să profite.
Suporter Club UTA este și va rămâne în continuare entitatea care deține marca „UTA”, iar aceasta este formată din nume, siglă și culori. Acest lucru este foarte ușor verificabil, chiar pe site-ul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
Este chiar absurd modul în care persoane din club, prin contestarea mărcii deținute de Suporter Club UTA, contestă inclusiv sigla, istoria și palmaresul clubului UTA, acestea fiind strâns legate de marca „UTA”, adică de nume, de siglă și de culori. Este cu atât mai absurd, cu cât, din punct de vedere sportiv, clubul UTA folosește marca deținută de Suporter Club UTA, nu acele înșiruiri de litere ale lui Călin Costea. Practic, clubul UTA a primit identitatea prin marca deținută de Suporter Club UTA.
Mai menționăm faptul că, din punct de vedere juridic, Suporter Club UTA a contestat orice altă așa-zisă marcă ce conține literele „UTA”. Până de curând, Suporter Club UTA nu și-a pus vreodată problema ca cineva să încerce confiscarea clubului UTA și să profite de pe urma numelui acestuia, acesta fiind și motivul pentru care, până recent, nu au fost întreprinse acțiuni în justiție. Dincolo de aceste dezinformări venite din partea lui Alexandru Meszar, a lui Călin Costea și a profitorilor din jurul lor, suntem convinși că instanțele judecătorești vor arăta cât se poate de clar cine deține marca „UTA” și cine pretinde că o înșiruire de litere poate ține loc de nume, siglă și culori”