Nervozitatea si neplacerile se intalnesc tot mai mult, in ultima vreme, la toate categoriile de varsta. Unul dintre remediile recomandate de medicii naturisti pentru a combate aceasta stare este infuzia de frunze de nuc. Aproximativ 300 de grame de frunze de nuc se fierb in cinci litri de apa. Decoctul este apoi turnat in apa de baie.
Apoi, opreste-te si priveste imaginea de ansamblu. Atunci cand esti nervos priveste dincolo de propria neliniste dintr-o perspectiva de 360 de grade. Priveste cum ceilalti te privesc si cum reactioneaza la ce faci. Apoi, e normal sa ai opinii diferite. Traim intr-o lume in care se face distinctia intre ce e bine si ce e rau. Atunci cand invalidezi experienta cuiva se ajunge la un conflict. Dar trebuie sa accepti ca alti oameni au alte realitati. in al treilea rand, a asculta cand esti nervos e imposibil. Al patrulea sfat: cere ajutor. A vorbi despre ce simti duce la comunicarea si la gasirea solutiilor. Folosirea unui jurnal este, de asemenea o idee buna pentru ca nu permiti fricii sa isi faca loc in minte. Iar cel mai important sfat este sa nu iei nimic personal. E usor de spus, dar greu de facut.
Stigmatul care inconjoara starea de furie ii poate determina pe oameni sa nu ia masuri, sa nu caute ajutor, sa ii raneasca pe cei apropiati, un real ajutor in cazul problemei. „Daca ai pe cineva drag care este prea nervos nu incepe conversatia cu el spunannd ca «ar trebui», «niciodata nu faci». Ar trebui sa incepi conversatia cu descrierea modului in care tu te simti si sa incerci sa il ajuti pe cel drag sa se destainuie. Furia nu va disparea. Trebuie sa te confrunti cu ea si sa accepti ca trebuie sa faci ceva in sensul acesta mai devreme sau mai tarziu.
Sursa: sanatate.bzi.ro