Remedii naturale pentru puncte negre. Cine spune piele grasă, spune puncte negre. Săpunul, cremele, poluarea, sebumul înfundă porii pielii noastre. Rezultat: punctele negre, care înfundă porii și ne fac fața mult mai puțin netedă.
Mai ales când suntem tineri, pielea noastră este adesea predispusă la imperfecțiuni. Mai degrabă sensibila și reactiva, trebuie tratata delicat. O curățare dimineața și seara este esențială pentru a menține pielea sănătoasă. Puteți opta pentru formula săpun + tonic + cremă, care se dovedește a fi cea mai eficientă în prevenirea apariției punctelor negre și a cosurilor.
Punctele negre sunt comune, chiar și la bărbați. Nu, domnilor? Fie că sunteți bărbat sau femeie, fie că aveți puncte negre pe nas sau în altă parte de pe față, acest articol este pentru dvs.
1. Plasturi de casă
Dacă aveți la îndemână lapte și gelatină, veți putea să vă pregătiți plasturi de casă împotriva punctelor negre. În primul rând, trebuie să vă curățați bine fața și să vă dilatați porii facând un duș fierbinte sau aburind. Turnați o lingură de lapte în recipientul care va merge în cuptorul cu microunde. Tăiați foile de gelatină în bucăți mici, folosind o pereche de foarfece și scufundați-le în lapte, apoi puneți-le la microunde timp de 15 secunde. Amestecă totul și așteaptă să se răcească. Aplicați pasta pe nas și mai ales pe contururile nasului. Când plasturele este uscat, îndepărtați-l ca și cum ar fi o bucată de bandă și veți vedea punctele negre lipite de plasture.
Înainte de a merge la culcare, creați-va obiceiul de a face acest lucru: stoarceți lămâia într-un pahar; înmuiați o bilă de bumbac in acest suc de lămâie și aplicați-l pe piele fără a freca prea mult pe zonele afectate, care sunt cel mai adesea bărbia, nasul și fruntea. La final, lasă zeama de lămâie să se usuce și mergi la culcare.
Pentru a elimina punctele negre mai repede decât sucul de lămâie, luați o periuță de dinți și inmuiati-o in suc. Faceți un masaj circular unde aveți puncte negre. Puteți repeta acest lucru de câte ori doriți, trebuie doar să clătiți periuța de dinți bine cu apă curată. Acest sfat nu este recomandat celor cu pielea excesiv de sensibilă.
4. Salvie
Frunzele de salvie ajută la dilatarea porilor pentru a extrage punctele negre. Infuzați 5 sau 6 frunze de salvie într-un bol, timp de 10 minute. Puneți fața peste bol cu un prosop peste cap și când apa este caldă, îndepărtați ușor punctele negre. Aveți grijă să nu vă străpungeți pielea cu unghiile. Doar apăsați cu pielea degetelor.
5. Remedii naturale pentru puncte negre. Roșia
Roșia este un campion la curățarea pielii de pe față și, prin urmare, eliminarea punctelor negre. Tăiați roșia în felii destul de groase și așezați roșiile pe față, acoperind-o complet. Lăsați-le timp de 20 de minute și clătiți cu apă călduță. Ștergeți cu un prosop atingând ușor. Mai presus de toate, nu aplicați crema hidratantă, aceasta va sigila din nou porii și va anula proprietățile tomatei.
6. Albus de ou
Albusul de ou strânge porii și, dacă este combinat cu lămâie, formează o mască de curățare și purificare foarte eficientă împotriva punctelor negre, pe lângă textura cremoasă a acestui amestec este foarte plăcută pe piele. Trebuie să bateți albușurile până se albesc și sa adăugați câteva picături de suc de lămâie. Apoi aplicați acest amestec pe față, lăsați-l timp de 15 minute și apoi clătiți cu apă călduță.
Sursa: bzi.ro