Remedii naturale pentru intestinul iritabil! În cazul unui intestin iritabil, durerile de stomac sunt uneori atât de intense încât literalmente ești coplesit. Pentru a calma agitatia intestinala, este esențial un tratament asociat cu reflexe simple.
Cereți-i farmacistului sau medicului dumneavoastră să vă pregătească un amestec de părți egaledin rozmarin, mălai, anason verde, lemn dulce, afine și rachitan. Pune o lingură din acest amestec în ¼ litru de apă clocotită. Se fierbe 30 de minute, se stinge focul, se lasă la infuzat 10 minute, se filtrează.
Ca tratament de bază, pentru a evita crizele, se bea o cană pe zi din această perfuzie, care este deosebit de apreciată de intestinele sensibile. Se reînnoiește regulat sub formă de cure de 3 săptămâni.
Pentru a calma durerea și a preveni remisia, ne relaxăm viscerele cu această tehnică tradițională de auto-masaj. Mâinile așezate pe stomac pe orizontală, de fiecare parte a buricului, degetele mijlocii aproape atingându-se, respirăm. La expirație, apasă ușor burta ca și cum ai încerca să te alături mâinilor tale.
Remedii naturale pentru intestinul iritabil
A se practica timp de un minut, dimineața, pe stomacul gol sau seara, la culcare, dar niciodată după masa.
• În toate cazurile: Ignatia 9 CH, 5 granule, de 2 ori pe zi.
• Când durerile sunt îmbunătățite prin extensie, picioarele întinse: Dioscorea 5 CH, 3 – 5 granule, la fiecare jumătate de oră.
Trei uleiuri esențiale
În perioade de criză, puneți 1 picătură de ulei esențial de mușețel roman, 1 picătură de ulei de busuioc tropical și 1 picătură de coriandru sub limbă. De asemenea, pot fi turnate într-o lingură mică si ulei vegetal comestibil (măsline, rapiță, susan, floarea soarelui…) sau miere. Repetarea, dacă este necesar, după o oră, fără a depăși 3 prize într-o zi și 5 zile de tratament. Nu folosiți în timpul sarcinii și alăptării.
Ca tratament de fond, pentru a evita recurențele, utilizați aceleași uleiuri esențiale, dar o dată pe zi, de 3 ori pe săptămână, timp de 1 până la 3 luni.
Sursa: bzi.ro