Meciul de vineri, ora 18:30, cu Universitatea Cluj, ar putea fi ultimul pe care UTA îl dispută pe Arena „Francisc Neuman” înainte de începerea lucrărilor pentru schimbarea gazonului. Planul inițial era ca șantierul să se desfășoare în următoarele luni, iar „roș-albii” să revină acasă în luna decembrie sau cel târziu la începutul anului viitor. Nu este însă de acord și Mircea Rednic, antrenorul UTA-ei dorindu-și o amânare a lucrărilor, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, a apărut varianta Oradea, mult mai convenabilă: „Mâine avem o întâlnire foarte importantă la ora 11 la Primărie, toată lumea va fi prezentă și încercăm să găsim soluția cea mai bună. Soluția cea mai bună pe care eu o văd e să înceapă lucrările de la anul, din aprilie sau mai. Ieri a mai apărut o alternativă, care mi se pare interesantă, cea de la Oradea, unde au un teren foarte bun, au o capacitate de 10-11 mii, fără tribuna a doua. Ei jucând în Cupa României, sunt obligați să își pună nocturnă, că au meciuri cu echipe din prima ligă (n.a. FCSB și Dinamo). E o soluție mult mai bună decât cea de la Mediaș, unde am înțeles că terenul nu e ok, nu prea se ocupă de el. O să îmi spun punctul de vedere, vor veni și cei care se vor ocupa. Am avut două întâlniri cu cei care se ocupă și îi știu, sunt oameni care au făcut terenuri bune, avem nevoie de un teren bun, dar să vedem când o să înceapă lucrarea”, spune Rednic, care s-a recuperat ceva mai rapid decât se anticipa, după operația la inimă.
Întâlnire decisivă la Primărie! Arena „Iuliu Bodola” – varianta de ultimă oră
În privința variantei Oradea, „oficialii” clubului arădean, Dorin Stana și Sorin Botiș, au fost în această săptămână pe Criș pentru o discuție cu George Tătar, președintele divizionarei terțe FC Bihor, lider în seria a opta. Gruparea emblemă a județului vecin e chiriaș permanent al stadionului „Iuliu Bodola” și, în principiu, ar fi de acord să împartă arena cu formaţia „roș-albă”, ce ar aduce meciuri de SuperLigă după mulți ani la Oradea. Arena „Iuliu Bodola”, unde pot intra 11.500 de spectatori (fără tribuna a II-a, dezafectată), exact ca la Arad, va fi dotată cu instalație de nocturnă între 26 septembrie și 1 noiembrie, pentru că FC Bihor are meciuri în Cupa României cu FCSB și Dinamo. Vechea arenă orădeană va trebui omologată și pentru prima ligă, UTA-ei rămânându-i sarcina să prelungească închirierea nocturnei mobile și după data de 1 noiembrie, când FC Bihor nu va mai avea nevoie de ea.
UTA ar disputa șapte meciuri considerate acasă departe de Arad
Distanța dintre Arad și Oradea este de 115 de kilometri, față de cei 350 de kilometri până la Mediaș, condiții în care deplasarea suporterilor „roș-albi” la meciurile favoriților ar fi mai la îndemână. Mai ales că abonații sunt probabil cei mai nemulțumiți de mutarea echipei în altă parte. Dacă lucrările vor începe în septembrie, UTA va fi nevoită să joace cel puțin șapte meciuri considerate pe teren propriu departe de Arad: cinci în Superligă, cu FC Voluntari, Rapid, Dinamo, Oțelul și Hermannstadt și două în Cupa României, cu Universitatea Craiova și FC Voluntari.