Facultatea de inginerie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad este una din cele mai căutate facultăţi din cadrul universităţii arădene de stat. Şi nu doar pentru că este o facultate cu tradiţie în vestul ţării, ci şi pentru că oferta educaţională este corelată cu cererea de pe piaţa muncii. Efectul imediat este creşterea şanselor pentru absolvenţi de a-şi găsi un loc de muncă în domeniul de pregătire studiat.
În acest moment Facultatea de Inginerie asigură calificarea pe următoarele domenii de licenţă:
Inginerie Industrială cu programele de studii: Tehnologia Construcţiilor de Maşini; Ingineria Sudării; Tehnologia şi Designul Produselor Textile; Tehnologia Tricotajelor şi Confecţiilor; Ingineria Autovehiculelor cu programul de studii: Autovehicule Rutiere; Ingineria Sistemelor cu programul de studii: Automatică şi Informatică Aplicată; Inginerie şi Management cu programul de studii: Inginerie Economică Industrială.
Oferta pentru studii de master formează specialişti în domeniul Ingineriei Industriale cu programul de studii Producţia Sistemelor Industriale şi în Ingineria Sistemelor cu programul de studii Automatica Sistemelor Industriale.
„Vom continua investiţiile în laboratoarele facultăţii, vom investi pentru ca studenţii acestui domeniu de licenţă să poată studia în cele mai bune condiţii şi să beneficieze de o bază materială modernă” a precizat prof.univ.dr Ramona Lile, rectorul UAV.
„La capitolul investiţii deja finalizate sau în curs de finalizare poate fi menţionată reabilitarea corpului B (Calea A. Vlaicu) care pune la dispoziţie încă 2.000 m2 de spaţii de învăţămînt, majoritatea acestora fiind laboratoare de specialitate, valoarea investiţiei fiind de aroximativ 200.000 EURO. La această investiţie mai poate fi adăugată suma de 100.000 euro pentru dotarea specializărilor din domeniul textil, aparatura de laborator şi utilajele didactice”, a punctat decanul facultăţii, conf.univ.dr. Dan Glăvan, decanul Facultăţii de Inginerie.
Pentru cei 1.159 studenţi la programele de licenţă, la care se adaugă alţi 195 studenţi masteranzi înmatriculaţi, şansele găsirii unui loc de muncă pe piaţa actuală sunt foarte mari. „Peste 90% dintre absolvenţii noştri sunt angajaţi la companii de prestigiu din Arad, dar şi din străinătate. Pe unii îi regăsim pe funcţii de conducere ceea ce demonstrează că aici, la Arad, la inginerie se face o şcoală de calitate” a punctat conf.univ. dr. Alexandru Popa, prodecanul facultăţii.
RECTORUL UAV, RAMONA LILE: „LA INGINERIE SE FACE SCOALA DE CALITATE“
Facebook Comments