Sâmbătă se va desfăşura o acţiune de colectare a deşeurilor electrocasnice din Municipiu. De această dată, Primăria întreprinde acţiunea cu ajutorul unei asociaţii constituite de 11 producător de electrocasnice ce promovează reciclarea deşeurilor provenite din aparaturile vechi. Anunţul publicat astăzi pe siteul Primăriei Arad:
Sâmbătă, 12 aprilie între orele 10.00 – 17.00, deşeurile electrice şi electrocasnice se vor colecta la punctele fixe: | |
Pentru posesorii de echipamente, grele sau voluminoase, serviciul gratuit de colectare de la domiciliu le stă la dispoziţie. Numărul de telefon pentru programări este 0751302123 sau 0800444800 număr apelabil GRATUIT în orice reţea de telefon 7 zile din 7. Tombola cu premii pentru orice alt aparat electric predat, fiecare deponent poate câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii: 4 x Maşină de găurit, 4 x Mixer, 4 x Cafetiere, 4 x Fier de călcat, 4 x Polizor unghiular, 1 x Frigider. Extragerea câştigătorilor va avea loc 14 aprilie, ora 12.oo, la Primăria Municipiului Arad. Lista câştigătorilor va fi publicată pe siteul www.rorec.ro, începând cu ziua imediat următoare festivităţii de extragere. Prin deseu de echipament electric sau electronic (DEEE) se înţelege un deseu al unui echipament ce este/a fost conectat la curent electric sau câmp electromagnetic pentru a funcţiona corespunzător în mod independent. Campania „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” e un program dedicat activării populaţiei şi informării asupra necesităţii de a colecta deşeurile electrice. Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asoviaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în spiritul ecologic, accesaţi www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electronică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
|