RĂDĂCINI CARE AJUTĂ ÎN CAZUL UNOR BOLI DE FICAT

by Cristian Dobre

Ficatul, cel mai mare organ al corpului (dupa piele), purifica si elimina toxinele acumulate din mancarea, bauturile sau medicamentele pe care le utilizam in orice moment al zilei. Unele boli ale ficatului au un caracter temporar si se vindeca de la sine, in timp ce altele pot dura perioade lungi de timp si pot conduce chiar la aparitia de complicatii redutabile.

Iata doua retete de top, care au produs vindecari incredibile ale pacientilor, cu un succes deosebit in cazul unor boli de ficat la care medicii au ridicat neputinciosi din umeri:

Ceai din patru radacini
Reteta

in 3 litri de apa se pun la fiert 3 lingurite de radacina de dud maruntita (Morus alba) si cate 1 lingurita din radacinile urmatoarelor plante: maces (Rosa canina), pir (Agropurym repens) si urzica vie (Urtica dioica). Se fierb la foc mediu pana cand mai ramane 1 litru de apa, dupa care vasul se indeparteaza de pe foc, se adauga jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca, dupa care se filtreaza.

Mod de administrare
Se administreaza 1 litru de preparat, pe stomacul gol, pe parcursul unei zile, iar a doua zi se face o noua portie – intotdeauna se consuma ceai proaspat. in cazul ascitei, tratamentul se continua pana cand abdomenul ajunge la volumul normal, dupa care se face o pauza de 2 saptamani si apoi se reia.

Observatii importante
Pentru a marunti radacinile de dud si maces (specii arborescente cu radacini foarte tari, lemnoase), se recurge la o lama cu care se taie aschii subtiri din radacina, ca si cum ati ascuti un creion.
Din cauza radacinii de dud, foarte importanta in ascita, pacientul va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va fi de culoare rosie – aceste simptome sunt normale, deoarece arata ca procesul de vindecare a inceput.

Pe timpul tratamentului se tine regim sever – fara carne, grasimi, alcool, prajeli – si se recomanda odihna absoluta la pat in primele 2-3 saptamani.
Dupa vindecare, tratamentul se reia in fiecare an, cate 1-2 luni.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate