Proprietățile sucului de dovleac

by Cristian Dobre

Sucul de dovleac este foarte util pentru pacientii hipertensivi si pentru persoanele cu probleme renale. Acesta stimuleaza activitatea rinichilor,extrage excesul de lichid din organism. Acest suc este bogat in vitamine, minerale, acizi organici si contine mai putine fibre, ceea ce il face foarte util pentru toate bolile de stomac.

RETETA: Amestecati 50 ml suc de dovleac proaspat, cu o lingurita de miere de albine. Tratamentul are si o reactie secundara placuta: puteti scapa de pungile de sub ochi, care apar in timpul somnului.

Pectina din sucul de dovleac ajuta organismul sa scape de excesul de colesterol. Vitaminele prezente in dovleac sunt C, A si C. Din aceasta cauza dovleacul proaspat este folositor pentru piele si sistemul nervos. El imbunatateste imunitatea si purifica organismul. Toate soiurile de dovleac contin o multime de minerale, enzime si zahar de fructe. Este util in boli ale vezicii urinare si in boli de piele.

Pentru a pregati ia o felie proaspata de dovleac , spalati-o bine, se curata de seminte si de coaja, taiati-o in bucati mici si se stoarce sucul extractor.Sau puneti felia de dovleac intr-un blender si se pune putina apa fiarta. Sucul este turnat in cesti si ar trebui sa nu treaca mai mult de 20 minute pana sa-l consumati,deoarece apoi isi pierde proprietatile sale benefice.

Regleaza glicemia. Beta-carotenul are efecte antiinflamatoare si antioxidante, diminuand posibilitatea aparitiei diabetului si regland valoarea glicemiei in sange. Consumul de carotenoizi scade riscul aparitiei hiperglicemiei, dar si al cancerului pulmonar.

Alunga astenia de toamna. Toate soiurile de dovleac au efecte usor sedative asupra sistemului nervos si sunt recomandate in dieta astenicilor. Consumand 50 de grame seminte prajite pe zi, ne asiguram 300 miligrame de magneziu, doza zilnica recomandata de terapeuti.

Sursa: sanatate.bzi.ro
Facebook Comments