Transparență, lucrări de calitate și cheltuirea cu grijă a banului public
După ani de zile în care bugetul comunei a fost la discreția unor grupuri de interese, a venit momentul ca banii cetățenilor să fie cheltuiți cu grijă. Avem nevoie de lucrări de calitate, de licitații transparente, pentru ca banul public să nu mai fie aruncat pe apa Sâmbetei, cum s-a întâmplat de multe ori în ultimii 13 ani. De asemenea, în administrarea comunei, e nevoie de transparență, iar cetățenii să știe ce anume se face cu banii lor, care sunt prioritățile Almașului, ce are de gând Primăria să facă în fiecare an și așa mai departe.
Realizarea canalizării în satul Almaș
O comună modernă are nevoie de rețele de apă, dar și de canalizare, iar aceasta trebuie să fie prioritatea numărul 1 a administrației locale. Și nu numai canalizarea menajeră, ci și cea pluvială, urmând a fi beonate toate șanțurile din comună, astfel încât, în urma precipitațiilor să nu mai existe probleme.
Rezolvarea problemei apei pe timp de vară
Problema apei pe timp de vară o întâlnim în toate satele comunei. Atunci când e secetă, stația de la Gurahonț nu mai face față, iar oamenii din Almaș rămân fără apă potabilă. De aceea, venim cu o soluție pentru rezolvarea problemei: vom fora două puțuri la ieșirea din Rădești, unde există o zonă bogată în apă.
Lemne pentru toți cetățenii, inclusiv transportul la domiciliu
Problema lemnelor este una de care ne lovim de ani de zile. Conducerile Primăriei, atât cea veche, cât și cea actuală, au transformat lemnele într-o afacere electorală, încercând să beneficieze de voturi în plus, prin livrarea lemnelor către anumite zone de interes.
După 11 iunie, acest lucru se va schimba, iar toți cetățenii vor beneficia de lemne din partea Primăriei. Va fi pus la punct un sistem transparent, clar, cu date precise, fiecare cetățean să știe când anume va primi lemnele. În plus, Primăria va pune la dispoziția cetățenilor și transportul lemnelor la domiciliu.
Capelă multiconfesională în satul Almaș
Satul Almaș are nevoie de o capelă, care să deservească toate cultele din comună. A fost identificat un teren în apropierea Primăriei Almaș, iar după alegeri această investiție va fi inclusă în buget de viitorul primar Florin Popa și vor demara lucrările.
Reabilitarea drumurilor agricole cu fonduri europene
Mai multe comune din județul Arad au reușit să reabiliteze drumurile agricole cu fonduri europene. La Almaș, din păcate, fostul primar și actualul viceprimar nu au fost preocupați de această problemă, iar agricultorii din zonă au de suferit. Viitorul primar Florin Popa va depune un proiect pentru a primi bani europeni, prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), pentru reabilitarea acestor drumuri.
Reabilitarea iluminatului public
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Ministerul Dezvoltării alocă fonduri pentru iluminatul public. Vom depune un astfel de proiect, cu sprijinul parlamentarilor PSD Arad, iar în toată comuna vor fi montate becuri economice tip LED, cu fonduri guvernamentale.
Reamenajarea bazei sportive din Almaș și înființarea unei echipe de fotbal
Terenul de fotbal din Almaș a ajuns într-o stare deplorabilă, motiv pentru care e nevoie de o reabilitare, cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, va fi înființată o echipă de fotbal, o echipă a Almașului, cu jucători tineri, din comună, nu cu mercenari aduși din alte zone pe sume imense, cum s-a întâmplat în trecut.
La sala de sport, care va fi și ea renovată, dorim ca toți cetățenii să aibă acces gratuit. Tot la sala de sport, vom cumpăra aparate de fitness, astfel încât tinerii și nu numai să poată beneficia de cât mai multe facilități.
Asfaltarea aleilor din cimitir
Cimitirele vor beneficia de o atenție sporită, urmând a fi introdusă apa potabilă, acolo unde nu există, iar aleile vor fi asfaltate. La intrarea în fiecare cimitir, va fi amenajată o zonă unde să existe apă, două-trei mese, o filigorie, care să fie folosite pentru pomeni, pentru Paștele Morților etc.
Pistă de biciclete de la Almaș până la Cil
Va fi construită o pistă de biciclete din Almaș la Cil. Pista va putea fi folosită și de pietoni, pentru că acum cetățenii sunt nevoiți să circule pe marginea drumului național până la cimitir, ceea ce reprezintă un adevărat pericol, existând în permanență riscul unor accidente.
Modernizarea grădinițelor și înființarea unor locuri de joacă
Cu sprijinul parlamentarilor PSD, se vor depune proiecte la Ministerul Dezvoltării, pentru a primi finanțarea necesară modernizării grădinițelor din comună. De asemenea, în curtea fiecărei grădinițe va fi înființat un loc de joacă modern, dotat cu tot ce trebuie, pentru ca cei mici să aibă condiții la standarde europene.
Cadastrarea terenurilor agricole și forestiere
Se vor accesa fonduri prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), derulat prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). În cadrul acestui program, vor fi cadastrate gratuit toate terenurile agricole și forestiere din comuna Almaș.
Înființarea unui centru medical de permanență
Comuna Almaș are, la ora actuală, o problemă în domeniul Sănătății. Cum un medic de familie este din Timișoara și altul din Sebiș, atunci când au o urgență medicală, de multe ori cetățenii sunt nevoiți să meargă în alte localități. Din acest motiv, este nevoie de înființarea unui centru medical de permanență, existând spații suficiente la nivel de comună.
Eliberarea titlurilor de proprietate în cel mai scurt timp
Una dintre prioritățile primarului Florin Popa va fi eliberarea titlurilor de proprietate, fără niciun fel de condiție, atât pentru cetățeni, cât și pentru composesorate. E nevoie urgentă de o astfel de măsură, pentru ca toți proprietarii de terenuri să-și poată ridica suvențiile de la APIA, ca să nu mai avem blocaje în acest domeniu, așa cum s-a întâmplat în 2017.
Piață modernă în Almaș
Producătorii agricoli din comună, fermierii, legumicultorii, cetățenii au nevoie de o piață modernă în comuna Almaș. O piață cum scrie la carte, cu compartimente pentru lactate, carne, legume, fructe. O astfel de investiție se află printre prioritățile viitorului primar Florin Popa.
Arondarea comunei Almaș la Evidența Populației de la Gurahonț
În acest moment, cetățenii din Almaș, Joia Mare, Cil și Rădești sunt nevoiți să meargă până la Sebiș pentru a obține o carte de identitate, în timp ce locuitorii din Buteni, spre exemplu, merg la Gurahonț. De aceea, vom face demersurile ca și cetățenii din comuna Almaș să fie arondați, așa cum este normal, la Serviciul de Evidența Persoanei de la Gurahonț.
Înființarea unui serviciu de salubritate al Primăriei
Cetățenii din Almaș nu vor mai sta la mâna unor firme private, care să ridice gunoiul după bunul plac. Va fi înființat un serviciu de salubritate al Primăriei, care să ridice gunoiul cel puțin o dată pe săptămână. În plus, acest serviciu se va ocupa și de salubrizarea stradală, tăierea vegetației, toaletarea arborilor etc.
Sprijin pentru tinerii din comună
Un capitol important din programul lui Florin Popa se referă la tineri. Pe de o parte, dorim stimularea tinerilor de a-și deschide o afacere, să nu mai plece din comună. Pe de altă parte, vom crea un birou în cadrul Primăriei, care să ofere tinerilor, fermierilor, altor categorii de cetățeni consultanță pentru atragerea de fonduri eruopene. Nu în ultimul rând, Florin Popa vrea să pună la dispoziția tinerilor terenuri pentru a-și ridica o casă.
Înființarea unei cantine sociale
Comuna Almaș are destule spații care în acest moment stau nefolosite. De exemplu, școlile din Rădești, Joia Mare și Cil, care au fost reabilitate și apoi închise. În aceste spații ar putea fi reamenajate locuințe pentru profesori, medici, dar și înființată o cantină socială, care să deservească întreaga comună. Cu sprijinul primăriei, al cultelor din comună, al unor oameni cu suflet mare, se poate deschide o astfel de cantină, care să asigure zilnic o masă caldă pentru câteva zeci de persoane nevoiașe din comuna Almaș.
Implicarea cetățenilor în deciziile administrației
Cetățenii comunei trebuie să se afle în permanență la curent cu activitatea primăriei, dar și să fie implicați în deciziile majore care afectează viața comunității. De aceea, vom organiza întâlniri cetățenești periodice, în care să se discute despre planurile administrației, prioritățile cetățenilor, să fie făcute propuneri cu privire la investiții, dar și să fie semnalate administrației locale neajunsurile din cele patru sate.
Un proiect important va fi înființarea unui comitet la nivel de comună, din care să facă parte reprezentanții cultelor, ai școlii și grădinițelor, întreprinzători, fermieri, reprezentanții composesoratelor, crescători de animale, comitetul de părinți și alte persoane. Scopul acestui comitet este de a discuta problemele comunei și a găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor.
Dezvoltarea zonei de agrement de pe Valea Rădeștiului și Valea Almașului
Fostul primar și actualul viceprimar au promis că vor dezvolta această zonă, însă nu s-au ținut de cuvânt. Viitorul primar Florin Popa va acorda o atenție deosebită zonei de agrement de pe Valea Rădeștiului și Valea Almașului, unde se vor scoate la vânzare terenuri pentru case de vacanță și vor fi amenajate locuri pentru picnic, sport, relaxare.
Modernizarea căminelor culturale
Zeci de comune din județul Arad au atras fonduri guvernamentale pentru diferite obiective. Din păcate, cei care au condus până acum Almașul au fost deficitari la acest capitol. Cu sprijinul parlamentarilor PSD Arad și al Guvernului PSD, viitorul primar Florin Popa va accesa fonduri guvernamentale pentru a moderniza toate căminele culturale din comuna Almaș.
Terenuri de sport în toată comuna
Tinerii din cele patru sate au nevoie de terenuri de sport, unde să se recreeze. Astfel de terenuri vor fi construite în fiecare sat, pentru cei care vor să joace minifotbal, handbal, volei, tenis și așa mai departe. Accesul la aceste terenuri va fi gratuit și vor beneficia de aceste facilități toți cetățenii interesați.
Atragerea unor investitori și crearea de noi locuri de muncă
Pentru ca cetățenii să nu mai facă naveta spre alte localități, vom încerca să atragem noi investitori în comună și să creem noi locuri de muncă. Există suficiente spații, terenuri pentru a oferi ceva concret potențialilor investitori.
Administrarea pădurii rămâne la Ocolul de stat
Unii candidați la Primărie ar vrea să transfere administrarea pădurii de la Ocolul silvic de Stat la cel privat. Viitorul primar Florin Popa se va opune acestor măsuri, iar administrarea fondului forestier va rămâne ca și până acum în sarcina unității de Stat, care se supune controlului legislativ în vigoare. Orice altă variantă va fi respinsă categoric de viitorul primar Florin Popa.
Sprijin pentru toate cultele
Cultele din comună vor beneficia de o atenție deosebită din partea lui Florin Popa. Toate cultele vor fi tratate în mod egal și vor beneficia anual de sprijin financiar și nu numai din partea autorităților locale.
Comandat de PSD Arad. Cod unic de identificare atribuit de autoritatea electorală permanentă la desemnarea mandatarului financiar: 21170004.