In luna ianuarie, temperatura aerului va avea, in general, valori apropiate de mediile climatologice in centrul, nordul si local in vestul tarii, iar in rest acestea vor fi peste norme. Ca valori termice medii, meteorologii estimeaza, in ianuarie, pentru zona Transilvaniei, temperaturi cuprinse intre -7 si un grad Celsius, pentru Moldova intre -6 si -1 grad Celsius, si pentru Oltenia intre -3 si zero grade Celsius. Media multianuala a lunii ianuarie este de -2,1 grade Celsius. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in ianuarie, apropiate de mediile multianuale in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul regiunilor vor avea o tendinta de excedent. Media multianuala lunara a precipitatiilor este de 33,6 l/mp, luandu-se in considerare intervalul de referinta 1981-2010. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 74 l/mp), Oltenia (pana la 57 l/mp), Banat si Crisana (pana la 54 l/mp).
In luna martie, temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste mediile climatologice in sudul, sud-estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni valorile termice se vor situa, in general, in limite normale. Media multianuala a lunii martie se situeaza la 3,5 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre -1 si 5 grade Celsius in Moldova, intre zero si 5 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 4 si 6 grade Celsius in Crisana si Dobrogea, si intre 4 si 7 grade Celsius in Banat. Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, peste media multianuala de 38,3 l/mp. Zonele Banatului, Crisanei, Maramuresului, Transilvaniei si Olteniei vor prezenta cantitati de precipitatii cuprinse intre 53 si 60 l/mp.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.