PRAJITURA DE POST CU NUCA DE COCOS SI STAFIDE

by Paula Craciun

Ingrediente: 400 grame făină, 400 ml vin alb, 200 grame nucă de cocos, 200 grame stafide albe, 300 grame zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri cacao, un pliculeţ de amoniac, stafide negre sau coacăze uscate pentru decor, coajă de lămâie şi portocală.

Mod de preparare:

Pentru început vom face un aluat din fulgii de cocos, zahăr, făină, vanilie, coaja de portocală şi lămâie, stafide şi vin, în care s-a stins amoniacul. După ce frământâm bine, dăm deoparte aproximativ 2/5 din acest aluat. Îl vom folosi puţin mai târziu.

Restul de aluat se amestecă cu două linguri de cacao. Curioasă care sunt paşii următori pentru prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide? Vom folosi o tavă mai mică decât cea clasică de cuptor de aragaz. Luăm aluatul amestecat cu lingurile de cacao şi îl vom aşeza în tavă. Alternăm fără o regulă cele două aluaturi. Încă puţin şi prăjitura e gata.

Nivelăm bine, apoi luăm o mână de coacăze sau stafide megre şi le presărăm deasupra aluatului. Acestea se presează ca să intre în aluat. După ce-am pregătit tot, dăm tava la copt în cuptorul încălzit. Prăjitura se coace circa 50 minute la foc potrivit. Puteţi face testul cu scobitoarea ca să vedeţi când este gata.

După ce scoateţi tava din cuptor, lăsaţi prăjitura la răcit. Se taie când s-a răcitt complet. Această prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide se serveşte la temperatura camerei. Copiii o vor adora, iar musafirii sigur vor fi încântaţi de acest desert gustos. O puteţi servi cu un pahar de suc natural! Poftă bună!

Sursa: click.ro

Facebook Comments