Ingrediente: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 2 linguri făină, 1 lingură pudră de cacao, coajă rasă de portocală .
Pentru cremă: 300 g frişcă lichidă, 100 g zahăr pudră, 6-7 caise bine coapte, 1 lingură rom .
Pentru decor: 100 g frişcă bătută, 5-6 caise, 2-3 bucăţi ciocolată.
Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile omogenizate cu coaja rasă de portocală, iar în final, făina cernută cu pudra de cacao, adăugată uşor şi treptat. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se bate frişca lichidă cu zahărul pudră, cu romul şi 2-3 caise făcute piure. La sfârşit, se adaugă restul de caise tăiate bucăţele şi se amestecă uşor cu o spatulă astfel încât bucăţile de caise să nu se sfărâme. Se taie blatul în trei pe verticală, se aşază primul blat într-un castron mai larg, se pune cremă, blat, cremă şi iar blat. Se dă la rece două ore, după care se răstoarnă. Se îmbracă cu un strat de frişcă şi caise tăiate bucăţele, se decorează cu frişcă, ciocolată rasă şi mentă. Prăjitura cu cacao şi cremă de caise se pune din nou la rece până se serveşte .
Sursa: clickpoftabuna.ro