-
Ingrediente
pentru foaie:
– 4 linguri miere
– 12 lg ulei
– 300 g zahar
– 2 oua intregi
– 2 lgt. bicarbonat nestins
– 6 lg lapte
– 500g fainaPentru crema:
– un cub de margarina Rama
– 2-3 lg faina
– 200 ml lapte
– 250ml lapte
– 200g zahar
In plus: gem de prune (sau alte preferinte, dar acrisor) -
Mod de preparare
Pentru foaie:
Toate ingredientele inafara de faina se pun intr-o cratita, la foc mic. Cand se topesc zaharul si mierea, se ia de pe foc si se framanta o coca adaugand 1/2 kg de faina. Coca rezultata se imparte in 4. Se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei, la foc rapid, cateva minute.
Crema:
Cubul de margarina, laptele si lingurile de faina se amesteca. Atentie: margarina trebuie sa fie rece, ca sa nu se topeasca de tot.
Separat se pun 250 ml lapte la fiert cu 250 g zahar. Se fierbe acest amestec aprox 8 minute si apoi se ia de pe foc. Acum se adauga marg+ laptele + faina. Se pune din nou pe foc. O sa vedeti ca se leaga f repede!Asamblare: se pune o foaie , crema, foaie, gem de prune, foaie, crema, foaie, decor….
E atat de buna ca…. mai vorbim!
Am uitat sa precizez ceva foarte important: prajitura aceasta se taie a doua zi. Foile sunt foarte tari dupa cuptor, asa ca se inmoaie greu…dar bine. O sa vedeti.
Sa va mai spun un secret. Eu am intins foaia folosind o sticla de bere. Am curatat-o bine bine de eticheta si am spalat-o, apoi am pus o bucata de coca la mijlocul tavii si am pornit intinsul. Daca nu reusiti altfel, incercati ca mine!
- Sursa: culinar.ro