PORUMBUL DULCE AJUTA DIGESTIA

by Paula Craciun

Consumă cât mai mult porumb fiert sau copt în această perioadă, cât mai este sezonul lui. Delicioasele boabe moi şi dulci sunt pline de vitamine, minerale, fibre şi grăsimi bune, care previn şi tratează o mulţime de probleme de sănătate.

Delicioasele boabe moi şi dulci sunt pline de vitamine, minerale, fibre şi grăsimi bune, care previn şi tratează o mulţime de probleme de sănătate.

Ce conţine

O cană de boabe de porumb dulce conţine 130 de calorii, 4,2 g fibre (17% din doza zilnică recomandată), proteine, carbohidraţi, grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6, magneziu, potasiu, fosfor, caroten, acid folic, vitaminele C, E, B, K şi multe altele.

Proprietăţi terapeutice

Atunci când este tânăr, lăptos, porumbul are efect calmant pentru stomac şi antiinflamator pentru tubul digestiv. Este un real pansament în caz de gastrită hipoacidă, indigestii, diaree, fermentaţii gastrointestinale. Apoi, datorită cantităţii mari de fibre conţinute, asigură un tranzit intestinal normal şi ajută la eliminarea completă a rezidurilor din colon. E bun şi în diete! Porumbul dulce nu permite depunerea grăsimii şi previne retenţia apei în organism. Pe măsură ce se maturizează şi bobul se întăreşte, acumulează o cantitate mai mare de amidon şi carbohidraţi simpli.

În ce afecţiuni este recomandat
Pe lângă problemele digestive, acest aliment reduce riscul infarctului miocardic şi protejează vasele de sânge. Carotenul din compoziţie te fereşte de bolile oftalmologice care apar odată cu vârsta, iar antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură şi apariţia mai multor tipuri de cancer. Are un indice glicemic scăzut, îţi dă energie şi hrăneşte organismul cu substanţe benefice.

Sursa: click.ro

Facebook Comments