Polițiștii și jandarmii arădeni asigură buna desfășurate a alegerilor prezidențiale

by Florian Popa

Structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășurarea procesului electoral au luat, potrivit competențelor, toate măsurile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, alături de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad sunt în misiuni de ieri, pentru asigurarea măsurilor de pază și protecție a locurilor de depozitare a buletinelor de vot, a măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică la secțiile de votare și asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral.

Astfel, din 23 noiembrie a.c. de la ora 18,00, până la 24 noiembrie a.c. ora 06.00, în misiunile de pază și protecție la secţiile de votare au fost angrenați 264 de polițiști, 82 de jandarmi, 32 de polițiști de frontieră, 51 de lucrători I.S.U. și 8 de la alte structuri.

De la deschiderea procesului electoral și până la sfârșitul acestuia va fi asigurată paza a 437 de secții de votare organizate în 375 locații.

 

Informații pe care trebuie să le cunoașteți:

La alegerile de duminică, alegătorii pot vota la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. Alegătorul care în ziua votului se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința poate vota la orice secție de votare din localitatea respectivă.

Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

În țară, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru a vota numai de către cetățenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident, aceste trei tipuri de pașaport pot fi folosite pentru a vota și de către cetățenii români care votează în străinătate.

Reamintim că și la acest proces electoral se folosește Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Facebook Comments