Inflamatiile intestinale cauzate de infectii microbiene sau/si micotice pot genera complicatii extrem de grave si, adesea, dificil de vindecat. Alaturi de medicina alopata puteti apela si la medicina naturista, in natura gasindu-se numeroaseplante cu efecte benefice in colita care ataca intestinul gros, enterita (intestinul subtire) sau enterocolita care afecteaza atat intestinul gros, cat si cel subtire.
Iata cateva plante si combinatii de plante care trateaza infectiile intestinale:
– flori de musetel, 10 g; flori de coada-soricelului, 10 g; sunatoare, planta, 10 g; frunze de roinita, 10 g; frunze de izma, 10 g; capsule de mac, 5 g; talpa-gastei, planta, 10 g; fructe de fenicul, 3 g; se prepara infuzie din una-doua lingurite din acest amestec la o cana cu apa si se beau doua-trei cani pe zi, dupa mesele principale;
– flori de musetel, 20 g; flori de coada-soricelului, 30 g; frunze de izma, 10 g; se prepara decoct dintr-o lingura de amestec la o cana cu apa si se consuma cate doua-trei cani pe zi, neindulcit.
– Infuzie de afin: o lingurita de frunze maruntite sau pulbere de frunze peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml), se lasa acoperita 10-15 minute si se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
– Infuzie de busuioc: se prepara dintr-o lingurita de frunze maruntite la 200 ml apa clocotita, se lasa timp de 10-15 minute acoperita, se strecoara si se beau cate 3 cani pe zi.
– Din cimbru de gradina sau cimbrisor sau izma se prepara infuzie: una-doua lingurite la 200 ml de apa clocotita; se strecoara si se beau cate doua cani pe zi.
– Infuzie din nalba mare: o lingurita de flori si frunze maruntite peste care se toarna 200 ml de apa clocotita; se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara; se consuma una-doua cani pe zi.
Sursa: sanatate.bzi.ro