Peștele și bolile cardiovasculare

by Cristian Dobre

Pestele previne bolile cardiovasculare! Asociația American Heart recomandă consumul de pește bogat în omega 3 de două ori pe săptămână. Acest lucru ar reduce riscul de insuficiență cardiacă, boli coronariene, stop cardiac și accident vascular cerebral.

În 2002, American Heart Association recomandat deja consumul de pește, în special cel bogat în acizi grași și omega 3, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare. Asociația tocmai a publicat un anunț în jurnalul Circulation, în care își reafirmă recomandările anterioare pe baza noilor studii.

Scris de un grup de experți în nutriție, avizul recomandă consumul a 2 porții de pește (evident, nu prăjit) la un total de 200 de grame pe săptămână. Peștele bogat în acizi grași omega 3, precum ton, somon, macrou, hering sau chiar sardine, ar lupta împotriva riscurilor de insuficiență cardiacă, boli coronariene, stop cardiac și accident vascular cerebral.

Experții au analizat, de asemenea, nivelurile de mercur din fructele de mare și s-a ajuns la concluzia că mercurul poate fi asociat cu probleme neurologice grave la sugari. Dar nu ar avea un efect dăunător asupra bolilor de inimă la bebeluși.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments