În ciuda vremii mohorâte, sute de persoane: de la copii de şcoală primară până la pensionari, au răspuns apelului Primăriei Oraşului Pecica şi au participat sâmbătă la „Marea curăţenie de primăvară”.
Administrația locală organizează în fiecare an acţiuni de ecologizare cu sprijinul unităţilor de învăţământ şi a organizaţiior non-guvernamentale, dar de data aceasta s-a dorit o mobilizare de amploare, care să implice întreaga comunitate, reamintind tuturor cetăţenilor datoria comună de a avea grijă de domeniul public.
„Încheiem o zi deosebit de rodnică și sunt foarte mândru de cei peste 400 de voluntari din Pecica, Turnu și Sederhat care au răspuns apelului nostru, în ciuda vremii. Ca norocul, ploaia s-a oprit până am început munca și am putut umple cu gunoaie aproximativ 1 000 de saci, s-a tuns iarba și s-au curățat mai multe zone, s-au văruit pomi și s-au plantat flori!” – a declarat primarul Petru Antal la finalul acţiunii derulate sub sloganul „Să facem împreună Pecica și satele aparținătoare mai curate!”
Adunarea a fost la ora 8, în faţa sediului Primăriei Oraşului Pecica, după care participanţii au fost împărţiţi în grupuri şi au plecat spre diferite zone din oraş.
La acţiunea de ecologizare organizată înaintea sărbătorilor pascale au participat elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, Școala Gimnazială nr. 2 , Școala Primară din Turnu și Grădinița din Sederhat, reprezentanții Parohiei Ortodoxe Pecica 1, însoțiți de părintele Radu Kosztner şi cei ai Parohiei Reformate Pecica, împreună cu preoteasa Tóbiás Emőke, grupe de copiii de la ACS Progresul Pecica, Clubul de Sambo-Judo Pecica și Handbal Club Beldiman, membrii Asociației de Tineret MKIDSZ, ai Corului Cantus Mundi, ai Asociației Culturale a Minorităților din Pecica, ai Asociației Culturale Búzavirág, ai Asociației Pensionarilor, ai Asociației Humanitas, ai subfilialei de Cruce Roșie şi ai Organizației de Tineret a PNL Pecica.
Au răspuns apelului şi membri ai Formației de Pompieri Voluntari, agenţi de la Poliția Locală Pecica, zeci de angajați ai Primăriei Orașului Pecica, dar şi consilieri locali.
Cele mai multe gunoaie s-au adunat la ieşirile din Pecica şi din Turnu, semn că cei care tranzitează oraşul mai au de învăţat la capitolul simţ civic, cu toate că există indicatoare prin care sunt rugaţi să respecte pecicanii şi să nu arunce gunoaiele pe marginea drumului.
Compania de salubritate RETIM a preluat cantitatea impresionantă de deşeuri, în timp ce angajaţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au amenajat marginile Drumul Național 7, după ce, cu câteva zile mai devreme, la solicitarea Primăriei Oraşului Pecica, au montat parapeţi după sensul giratoriu DN7 – A1, la podul de la autostradă, interzicând oprirea vehiculelor, din care deseori se aruncau gunoaie pe domeniul public.
„Am depus eforturi constante în ultimii ani pentru a curăţa oraşul şi satele aparţinătoare. Aspectul domeniului public este la fel de important ca cel al gospodăriilor şi reprezintă cartea de vizită a întregii comunităţi” – a încheiat primarul oraşului Pecica.