Un pecican își vinde produsele în fața casei. Clienții lasă banii într-o cutie, fără ca proprietarul să fie prezent

by webeditor

Un tânăr pecican a ales să implementeze un concept de vânzare foarte puțin prezent în România, dar obișnuit în țările occidentale.

Ilona Bella Pscherhoffer este proprietarul imobilului din centrul orașului Pecica, în față căruia sunt expuse spre vânzare flori, plante aromatice, lavandă sau butași de paulownia. ”Am auzit de  acest concept de la fiul meu care a văzut în Germania și mi-a plăcut foarte mult. Deși mulți mi-au spus că la noi nu are cum să funcționeze, m-am ambiționat și am reușit. De undeva trebuie să plecăm, trebuie să avem încredere unii în alții.” Marfa este expusă frumos în fața porții iar trecătorii pot admira, alege și apoi plăti cee a ce au cumpărat. Pe poartă este un afiș cu prețurile, loc unde este menționat și faptul că banii se lasă în cutia de pe măsuță.

”Mă bucur de fiecare data când primesc aprecieri de la clienți. Asta înseamnă că fac bine ceea ce fac” spune Ilona. La început o ciudățenie, apoi normalitate, soluția aleasă de tânărul pecican a ajuns să fie apreciată de locuitorii micului oraș arădean și nu numai. ”Suntem în centru, aproape de piață. În zilele de piață vânzările sunt mai mari, e adevărat. Noi am ajuns la o constanță și desi nu ne întâlnim decât rar cu clienții, îi simțim aproape. Bineîmțeles că atunci când avem comenzi sau solicitări mai speciale suntem la dispoziția oamenilor. Cu încrederea asta reciprocă am ajuns să am timp și de familie și să îmi văd de activitatea de la locul de muncă, fără să fiu afectat. E un venit suplimentar care contează. Nu e mare, dar am o mulțumire foarte mare pentru că lucrurile funcționează și oamenii ne respectă. Nu am avut probleme niciodată.”

În România de azi poate este greu de crezut că proprietarul micii afaceri nu a avut probleme cu clienții. ”Nu am luat țepe și asta m-a încurajat să merg mai departe si să dezvolt afacerea. Am mai avut cazuri simple în care clientul și-a dorit neapărat un produs, l-a luat și ulterior a mers acasă, a venit înapoi, a sunat la ușă și mi-a dat banii. Mai apar cazuri de acest gen, dar puține. Noi pecicanii suntem obișnuiți între noi. Ne cunoaștem” a încheiat zâmbind Ilona.

Iată că lucrurile se mișcă și în România, iar o inițiativă de acest gen sperăm să fie o inspirație și pentru alți intreprinzători. Deocamdată, în Pecica este singurul care menține acest concept.

Facebook Comments