Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziții domiciliare. Patru persoane au fost reținute. Este vorba despre Denis Țicală – polițist, Denis Busta, Dragoș Toadere și Flavius Vesa.
Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză, au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
Împotriva celor patru, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.
Cu privire la agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.
Inspectoratul de Poliție Județean Arad acționează pentru siguranța comunității și tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracțiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.