PASTRAV UMPLUT LA CUPTOR CU LEGUME SOTE

by Paula Craciun

Ingrediente: 1 cutie fasole albă boabe, 2 bucăți păstrăv, 5-6 catei usturoi, 1 cutie morcovi tineri Bonduelle, 1 lingură unt,  ulei, 2 fire pătrunjel, 1 bucată ceapă, 1 bucată lămâie, roșii cherry in bulion, sare, piper, foi de dafin, salată verde pentru ornament.

Mod de preparare: Păstrăvul se crestează și se lasă la rece, până pregătim legumele. Păstăile și morcovii se scot din cutii și se pun într-o sită. Untul se topește într-o tigaie, păstăile și morcovii îi punem în tigaie, apoi 3 căței de usturoi zdrobiți și roșiile cherry.
Adăugăm piper, sare și foi de dafin. Păstrăvul îl umplem cu o parte din legumele sotate, îl “închidem” cu scobitori și într-o tavă punem folie de aluminiu (pentru a nu se rupe când este gata), peștele preparat, ceapa tăiată, foile de dafin, puțin ulei și îl dăm la cuptor.
Când este aproape făcut, se scoate și se pun feliuțe de lămâie tăiate și un cățel de usturoi în tavă. Se mai lasă la cuptor până începe să prindă crustă deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un platou salata verde, alături de pește și legume sotate. Putem folosi pastă de usturoi și un pahar de vin.

Sursa: click.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate