PAINEA NEAGRA. BENEFICII SI MITURI

by Paula Craciun

Cultivarea cerealelor pentru hrană a marcat tranziția de la stilul de viață nomad, caracterizat de vânătoare și pescuit, la cel sedentar, astfel creându-se premisele civilizației și urbanismului.

Cerealele integrale conțin proteine în cantități suficiente pentru necesitățile umane, având și carbohidrați complecși, care asigura energia de susținere asociată muncii intelectuale.

Se știe că civilizațiile de vânători și consumatori de carne nu au fost așa de renumite pentru capacitățile lor intelectuale. Este și exemplul mongolilor, care au cucerit jumătate de lume, ca apoi să fie absorbiți de civilizația rafinată a chinezilor, mari consumatori de cereale.

Toate cerealele conțin, de asemenea, grăsimi, vitamine, minerale și fibre vegetale, așadar sunt alimente complete și foarte hrănitoare. Multe popoare ale lumii depind fie de orez, fie de grâu, pentru procesul de calorii. Dar, ca rezultat al metodelor moderne de morărit, care înlătură tărâțele nutritive și germenii și lasă numai miezul alb de amidon, multe alimente făinoase comerciale sunt golite din punct de vedere nutritiv.

Sursa: click.ro

Facebook Comments