Dacă ai făcut sport în copilărie, este puțin probabil să ajungi în situația în care să nu îți mai placă ulterior. Însă, pentru cei care nu au fost învățați cu mișcarea, poate fi un lucru dificil. Se știe faptul că sportul contribuie pozitiv la sănătatea organismului, însă, în competiție cu acest lucru poate interveni stilul de viață cu care te-ai obișnuit. Dacă nu ești “prieten” cu activitățile sportive, poate fi o provocare să începi acum, ieșind din zona ta de confort.
În acest articol, vei afla 4 metode de a schimba faptul că nu îți place sportul!
-
Gândește-te la beneficiile pe termen lung
Poate că, pe termen scurt, a te apuca de sport contravine traiului cu care te-ai obișnuit, iar dezavantajele pot părea multiple: este obositor, te consumă, te face să devii nervos, etc. Acest lucru este cât se poate de real și de posibil, însă trebuie să privești dincolo de el, fiindcă este doar o metodă a creierului tău de a te apăra de ceva necunoscut și solicitant.
Luptă cu această tendință și amintește-ți, în permanență, că sportul:
- te face mai sănătos
- îți armonizează corpul
- te ajută în lupta cu îmbătrânirea prematură a pielii și a mușchilor
- ajută la secreția de endorfine
- reduce stresul și anxietatea
-
Ia totul pas cu pas
Nu trebuie să faci totul brusc! Nu încerca să treci dintr-o dată de la o extremă la cealaltă. Dacă, până acum, ai avut un stil de viață în care sportul nu și-a găsit loc, este dificil, și chiar dăunător, să devii obsedat de sport. Organismul tău trebuie să se acomodeze treptat cu noile schimbări, pentru a integra ușor și organic această noutate în conduita lui. Documentează-te online, vezi ce activități ți-ar plăcea, apoi cumpără-ți echipament și vezi ce colecție nouă online a mai apărut, pentru a te simți bine în hainele tale atunci când faci sport.
-
Încearcă diferite tipuri de activități
Poate că mersul la sală nu este pentru tine, însă asta nu înseamnă că nu poți găsi o activitate sportivă care să îți placă. Poate că este momentul să iei niște lecții de tenis, autoapărare, înot, sau squash. Dacă îți plac activitățile în aer liber, poți opta pentru jogging, mersul cu rolele ori cu bicicleta, sau yoga. Oricare dintre ele este potrivită și acționează benefic asupra sănătății tale.
-
Ține un jurnal sportiv
În cazul în care ai dubii în ceea ce privește beneficiile exercițiilor fizice, poți ține un jurnal în care să notezi detaliile pe care ai început să le observi de când te-ai apucat de sport – felul în care te simți, ce schimbări ale corpului ai sesizat sau cum ți-a influențat regimul alimentar, somnul sau nivelul de stres. Odată puse pe hârtie aceste lucruri, în momentele de îndoială vei avea un reper concret asupra căruia poți reveni oricând constați că îți pierzi motivația.
Așadar, sportul poate deveni extrem de benefic pentru tine, chiar dacă începutul drumului poate fi mai anevoios. Învinge-ți obișnuința și depășește-ți lipsa de chef, iar acest lucru poate aduce schimbări semnificative în viața ta, pe termen scurt, mediu și lung. Ieși din zona de confort și încearcă!
Sursă foto: pixabay.com