Printre bauturile pe care obisnuim sa le consumam mai mult sau mai putin frecvent se numara si unele care dauneaza foarte mult organismului nostru si pe care ar trebui sa le evitam cu orice pret. Iata care sunt acestea:
Lichiorurile foarte tari, cu o concentratie alcoolica ridicata deoarece crestem riscul aparitiei cancerului.
Apa aromatizata din comert contine adaosuri mari de zahar, de aceea este recomandat sa verificam eticheta inainte de cumparare.
Cockteilurile din fructe cu gheata au o cantitate foarte mica de suc natural si in schimb, indulcitori artificiali din belsug.
Nectarurile de fructe, ce ar trebui sa contina de fapt pireul fructelor si care ne imbie cu combinatii delicioase de banane, mere, pere sau capsuni ajung sa contina chiar mai mult zahar sau indulcitori decat bauturile carbogazoase.
Bautura cu cafea si frisca contine calorii de ordinul sutelor, mult zahar si prea putin lapte sau cofeina.
Bauturile racoritoare carbogazoase au un continut caloric foarte ridicat, iar in loc de efecte benefice asupra organismului ne vom confrunta cu o acumulare de gaze in intestine.
Sucurile dietetice sau „light” afecteaza direct dintii nostri si ajuta la cresterea riscului aparitiei problemelor vasculare (atac de cord, un atac cerebral).
Limonada din comert nu se compara nici pe departe cu cea facuta in casa, de noi insine! Bauturile energizante contin cofeina si zahar, care nu sunt benefice pentru organism, deoarece produc boli grave precum cancerul sau diabetul. Taurina sau glucuronolactona, ce mai pot aparea in compozitia lor sunt substante sintetice, despre care se crede ca ofera energie si forta, dar in realitate au doar un efect linistitor asupra creierului.
Sursa: sanatate.bzi.ro