MUSCHIUL DE PIATRA REMEDIU PENTRU FICAT, PLAMANI SI ALIAT IMPOTRIVA CANCERULUI

by Paula Craciun

Muşchiul de piatră, recomandat în tratamentul multor afecţiuni grave ale secolului, combate efectele nocive ale radiaţiilor

Recunoscut ca un remediu cu efecte remarcabile în medicina naturistă, Muşchiul de piatră este un antibiotic natural.

De aceea, fitoterapeuţii europeni apreciază că lichenul de piatră (a cărei denumire ştiinţifică este Cetraria islandica) poate fi administrat cu succes în cazul inflamaţiei căilor respiratorii, în special în laringită, faringită şi bronşită.     

Muşchiul de piatră, un leac miraculos pentru bolile grave

Planta este recomandată în tratamentul afecţiunilor grave, frecvente în secolul vitezei: diferite forme de cancer, boli de ficat şi de plămâni, pentru a enumera câteva dintre afecţiunile care au făcut şi continuă să facă mii de victime. Cu toate acestea, în mediul urban muşchiul de piatră este un leac mai puţin folosit.

De ajutor bolnavilor de cancer

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, care a studiat eficienţa muşchiului de piatră în diferite

afecţiuni grave susţine că: „Planta are o putere extraordinară, temperează efectele nocive ale razelor şi de aceea este utilă pentru bolnavii de cancer care fac chimioterapie, ajutându-i să suporte mai uşor reacţiile tratamentului. De fapt, planta este eficientă în toate formele de cancer. În acelaşi timp, anumite substanţe din compoziţie: o grupă de zaharuri (lichenina şi izolichena), un principiu amar şi substanţe mucilaginoase, îi conferă plantei însuşirea calmantă şi emolientă”.

Remediu indicat în zeci de boli

Specialiştii apreciază că tratamentul cu muşchi de piatră poate fi administrat în inflamaţii ale tubului digestiv, în afecţiuni ale intestinului gros, ale splinei şi ficatului, dar şi bronşite însoţite de tuse, în cazuri de anorexie şi de vomă.

Datorită acidului uslic, o altă componentă importantă din compoziţia plantei, muşchiului de piatră i se atribuie o puternică acţiune antibiotică şi antispastică.

Totodată, lichenul de piatră este un remediu dovedit împotriva vărsăturilor rebele în cazul femeilor însărcinate. În acelaşi timp, tratamentul cu această plantă stimulează secreţia bilei şi pancreasului, contribuind la creşterea poftei de mâncare.

Reţetele săptămânii

Infuzia din muşchi de piatră

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: O lingură de plantă uscată şi o cană de apă clocotită.

Preparare:  Planta se opăreşte cu apă clocotită şi se lasă la infuzat  timp de zece minute. După ce se răceşte, ceaiul se strecoară şi se îndulceşte cu puţină miere.

Pentru a combate voma, infuzia se consumă rece, iar pentru celelalte afecţiuni, infuzia se bea caldă.

Infuzia cu lapte atenuează gustul amar

Pentru a atenua gustul amar, infuzia se consumă şi amestecată cu lapte (o parte lapte şi trei părţi de infuzie).

Tinctura, preferată de unii bolnavi 

Muşchiul de piatră este o plantă amară şi, de aceea, unii bolnavi preferă folosirea Licheniului de piatră sub formă de tinctură.

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: 20 g de plantă uscată şi 100 ml alcool de 70 grade C.

Preparare: Planta se macerează în alcool timp de 8 zile; după aceea, licoarea se strecoară. Zilnic se administrează câte zece picături, de trei ori pe zi, pe o bucăţică de pâine.

Se recomandă şi tratamentul cu pulbere

În cazul bolnavilor care preferă tratamentului cu pulbere, specialiştii le recomandă câte o linguriţă de plantă măcinată foarte fin, de patru ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă, zece minute, apoi se înghite cu ceai de tei sau de sunătoare.

Sursa: click.ro

Facebook Comments