Aflat în vizită de lucru la baza nautică de la Bascov, judeţul Argeş, acolo unde la sfârşitul lunii (27-30 iulie) se vor desfăşura Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a lămurit aspecte ale Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Legii Sportului 69 / 2000, scriu cei de la liga2.ro.
Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Legii Sportului 69 / 2000, care permite autorităţilor locale să investească până la 5% din bugetul local în susţinerea sportului, încă mai prezintă neclarităţi în diferite zone ale ţării.
”Ordonanţa de Urgenţă îşi produce efecte de când a fost publicată în Monitorul Oficial. Nu trebuie norme de aplicare, există contractul de activitate sportivă. Nu avem norme de aplicare, am dat libertate unităţilor administrativ-teritoriale, Consiliilor Judeţene, Primăriilor să poată finanţa până la 5% din bugetul local, dar cu contract de activitate sportivă! Trebuie încheiat un contract între cel care finanţează şi cel care încasează”, a spus cât se poate de clar ministrul Marius Dunca.
Este nevoie însă de norme de aplicare pentru contractul de activitate sportivă? ”Contractul de activitate sportivă a apărut prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrul Muncii. Nu este nevoie de nicio normă de aplicare”, a venit răspunsul ministrului.
”Legea Sponsorizării este foarte clară, cred că şi sportul trebuie să meargă spre operatorii financiari, economici, să atragă investiţii, nu să aştepte doar ajutorul financiar de la stat”, a mai spus Marius Dunca, ministru al Tineretului şi Sportului, pentru aceeaşi sursă.
Aşa că de acum lucrurile sunt clare: Primăria Arad are liber pentru a se revanşa faţă de sportul de performanţă. De asemenea, cluburile au şi ele undă verde în tentativa de a reveni în prim-plan, iar cele mai mari aşteptări le avem de la Univ.Goldiş ICIM, fostă campioană a României, care de câţiva ani a intrat în anonimat tocmai datorită problemelor financiare.