Poliţiştii care plantează radare în cele mai neobişnuite locuri, astfel încât să nu fie văzute şi agenţii stau la pândă ca să-şi facă planul de amenzi sunt uscăturile sistemului, spune ministrul de Interne, Gabriel Oprea.
Acesta atrage însă atenţia că, de cele mai multe ori, poliţiştii sunt de bună-credinţă şi vor să reducă numărul mare de accidente.
Şoferul le-a reproşat poliţiştilor că, după ce că stau pitiţi, parchează şi pe trotuar, fără să lase metrul prevăzut de lege pentru pietonii care circulă pe trotuar.
Oamenii legii nu s-au lăsat impresionaţi, nu au mutat maşina şi l-au trimis pe şofer să ceară explicaţii superiorilor.
Vizibil deranjat, unul dintre poliţişti i-a transmis şoferului că i-ar fi făcut plăcere să îi ia carnetul, mai ales când acesta a refuzat se semneze procesul-verbal şi să conteste amenda.
Când colegii noştri au mers să filmeze locul incidentului, maşina poliţiei a fost mutată. Unul dintre poliţişti ne-a explicat că nu ei sunt cei care decid locul în care sunt aplasate maşinile.
Poliţiştii se apără şi spun că radarele au menirea de a-i tempera pe şoferi mai ales pe drumurile de viteză, dar şi prin localităţi.
Pe DN 1 A însă, în zona Vălenii de Munte, localnicii cunosc obiceiurile agenţilor de la Circulaţie. Spun că aceştia amplasează aparatele radar după copaci, după alte maşini, în locuri cât mai puţin vizibile, uneori în curbă sau la capătul unei pante, unde maşina prinde oricum viteză mai mare.
Şi şoferii din Buzău sunt obişnuiţi cu pânda poliţiştilor cu radarele.
Mai multe maşini ale poliţiei au fost filmate în timp ce erau poziţionate strategic după panouri publicitare sau în locuri în care şoferii le observau prea târziu din cauza vegetaţiei mari.
Aceeaşi situaţie şi în judeţul Argeş, în apropiere de Piteşti. Şoferii au remarcat o maşină a poliţiei parcată la ieşirea dintr-o curbă, astfel încât să nu poată fi văzută decât în ultimul moment.
Astfel de practici sunt criticate chiar de ministrul de Interne. E nevoie de mai multă prevenţie, pentru că sunt tot mai mulţi vitezomani, adaugă Gabriel Oprea.
Pentru a depista şoferii care depăsesc limitele de viteză, poliţia foloseşte radare mobile şi are în dotare 639 de atfel de aparate în toată ţara.
Sursa: antena3.ro
Facebook Comments