Ministerul Justiției anunță, luni, demararea procesului de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata și Terorism (DIICOT).
Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, procurori care îndeplinesc condițiile legale trebuie să depună documentele în susținerea candidaturii până la 16 martie.
„Candidații procurori care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 54. alin.1-2 din Legea nr. 303/2004 vor depune în susținerea candidaturii următoarele înscrisuri: C.V., conform modelului european, o scrisoare de intenție (maxim 2 pagini), care să cuprindă o scurtă prezentare a candidatului, detalii relevante despre experiența profesională (experiență în activitatea managerială, în investigarea unor cauze complexe sau în activitatea judiciară), calitățile care îl recomandă pentru ocuparea funcției.
Documentele sus menționate vor fi transmise la Ministerul Justiției până la data de 16 martie 2015, procurorii urmând a fi invitați, începând cu data de 17 martie 2015, la un dialog cu ministrul justiției”, se arată în comunicat.
Cu acest prilej, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, îi încurajează pe procurorii să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecție.
„Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecție și îi asigur că toți cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză și sinteză, capacitate de comunicare și anticipare, integritate și imparțialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă vor avea șanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanțe apreciate deopotrivă în plan intern și internațional”, afirmă ministrul Cazanciuc în comunicatul citat.
MJ menționează că ministrul Justiției a solicitat procurorului general al Parchetului de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informarea tuturor procurorilor cu privire la posibilitatea depunerii candidaturilor.
Postul de procuror șef al DIICOT a devenit vacant după demisia Alinei Bica ca urmare a arestării sale preventive pentru fapte de corupție, ulterior ea fiind trimisă în judecată.
Sursa: agerpres.ro