Masca de fata cu spirulina e hranitoare, mentine pielea stralucitoare si proaspata, e utila pentru toate tipurile de piele, de la cea predispusa la acnee, la cea uscata.Masca verde cu spirulina contine: Spirulina. Este o alga verde bogata în proteine, fier, antioxidanti, magneziu si vitamine B. Are de 26 de ori mai mult calciu decît laptele, fiind considerata hrana cea mai densa în nutrienti de pe planeta. Antioxidantii ajuta la prevenirea îmbatrânirii si a ridurilor.
Miere. E linistitoare si regeneranta pentru piele si poate ajuta la vindecarea arsurilor. Proprietatile antibacteriene naturale o fac deosebit de importanta pentru curatarea pielii. De asemenea, actioneaza ca un hidratant pentru a mentine pielea moale si supla. Iaurt. Este plin de probiotice sanatoase, hranitoare pentru piele. Iaurtul contine în mod natural acid lactic, care ajuta la exfolierea naturala a celulelor moarte ale pielii, lasînd pielea proaspata, sanatoasa. Ajuta la diminuarea ridurilor si a îmbatrînirii pielii.
Uleiuri esentiale. Unele uleiuri esentiale pot fi prea iritante pentru pielea delicata de pe fata, totusi, unele au efecte benefice: geranium, tamâie si lavanda. Aceste uleiuri esentiale ajuta la refacerea si întinerirea pielii. Spirulina din aceasta masca are o aroma puternica, astfel încît uleiul esential mascheaza mirosul neplacut.
Ingrediente: ¾ lingurita pulbere spirulina; 1 lingura de miere bruta; 1 lingurita de iaurt simplu si neîndulcit; 1 picatura de ulei de tamîie, lavanda, geranium sau patchouli. Într-un bol mic de sticla se amesteca bine toate ingredientele. Aplicati generos masca pe fata cu vîrful degetelor, evitînd zona delicata a ochilor. Se spala cu apa calda. Aceasta reteta asigura material suficient pentru doua aplicatii. Pastrati masca în frigider timp de maximum doua zile si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei înainte de a o folosi din nou, deoarece mierea se poate întari.
Sursa: sanatate.bzi.ro