Ingrediente: 250 de grame de linte roşie, 6 felii de kaizer, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel, 2 cepe, 2 linguri de ulei, o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel, sare, o linguriţă de piper roşu măcinat, o linguriţă de piper negru măcinat, o linguriţă de chimen măcinat.
Mod de preparare:
Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd aceasta fierbe adăugaţi lintea şi o lăsaţi să fiarbă pentru 20-30 de minute. Lintea, are nevoie de apă care să o acopere, pentru a se fierbe bine, apoi o scurgeţi de apă, păstrand 2-3 linguri din acestă apă pentru a o adăuga la legume.
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi cepele şi le puneţi, în uleiul încins, într-o cratiţă. Cât timp ceapa se rumeneşte, tocaţi restul legumelor şi le adăugaţi peste ea, pentru ca legumele să se călească puţin în ulei, apoi, adăugaţi peste legume două-trei linguri din apa în care a fiert lintea, pentru ca acestea să fiarbă puţin în apă şi astfel să devină moi.
Peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea roşie fiartă, piperul şi chimenul, omogenizaţi bine toate ingredientele. Prăjiţi kaizerul şi îl aşezaţi peste mâncarea de linte. Asezonaţi totul cu pătrunjelul spălat şi tocat.
Sursa: click.ro