Spitalele din Statele Unite se pregătesc pentru o creștere a pacienților care solicită ajutor, deoarece testarea pentru noul coronavirus devine mai răspândită, dezvăluind amploarea răspândirii Covid-19. Un medic de prim rang a cerut o bază asemănătoare războiului pentru a se asigura că resursele sunt alocate corespunzător.
„Trebuie să ne gândim la acest lucru aproape ca o poziție asemănătoare războiului”, a spus Peter Slavin, managerul Spitalului General din Massachusetts, Boston, la „Meet the Press”.
El a cerut guvernului federal să se angajeze într-un efort de tip Proiect Manhattan pentru a stimula industria de îngrijire a sănătății pentru a crea mai multe măști chirurgicale, protecție pentru ochi și costume. Proiectul Manhattan a fost un program de cercetare și dezvoltare a armelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, condus de Corpul de Ingineri al Armatei SUA, care a produs primele arme nucleare.
„Avem milioane de lucrători în domeniul sănătății din această țară care sunt pregătiți să lupte împotriva acestui virus, dar sunt îngrijorat de faptul că există puține zone de aprovizionare de care au nevoie pentru a lupta cu virusul cât mai eficient. „, a spus Slavin.
„Nu am dori să trimitem soldați în război fără căști și arme”, a spus el. „Nu vrem să facem același lucru cu lucrătorii noștri din sănătate.”
Scott Gottlieb, fostul șef al Administrației SUA pentru Alimente și Droguri, a declarat pentru „Face the Nation” de la CBS că, dacă apar mai multe epidemii Covid-19, sistemul american de îngrijire a sănătății va deveni copleșit.
„Cred că putem gestiona un„ Wuhan ”într-un oraș important și să aducem resurse”, a spus Gottlieb cu referire la orașul chinez care a fost epicentrul inițial al răspândirii coronavirusului. „Îmi fac griji pentru că mai multe orașe au un astfel de focar.”
Johnese Spisso, președintele UCLA Health, a declarat că sistemul spitalicesc are condiții pentru a se asigura că instalațiile sale nu vor fi depășite în următoarele săptămâni.
Aceasta include încurajarea vizitelor de telemedicină, ridicarea corturilor în parcările camerelor de urgență ale spitalului și o stație de testare prin satelit, a spus ea la emisiunea „Meet the Press”.
Spitalele din China au fost nevoite să oprească internarea pacienților cu siptome mici din februarie, la apogeul virusului, o situație care se întâmplă acum în Italia. Spitalele din New York și din alte părți se grăbesc să se pregătească, astfel încât aceeași situație să nu se întâmple în S.U.A.
Epidemiologii au spus că de la 20% la 60% din cei 330 de milioane de americani ar putea contracta noul coronavirus, unul din 20 necesitând o ședere la spital și îngrijiri avansate. Acest lucru înseamnă în jur de 10 milioane de pacienți.
Cu toate acestea, există mai puțin de 100.000 de paturi pentru bolnavii critici la spitalele din SUA, inclusiv cele din unitățile chirurgicale, potrivit Societății de Medicină pentru Îngrijire Critică. Spitalele dețin doar 62.000 de ventilatoare mecanice cu caracteristici complete. În același timp, există și o lipsă critică la nivel mondial de măști folosite pentru a proteja împotriva răspândirii.
Statele Unite au 2,77 paturi pentru fiecare 1000 de rezidenți, un raport mai mic decât în Italia sau China, potrivit datelor OCDE.
Există mai puțin de trei medici și aproximativ 12 asistenți medicali pentru fiecare 1000 de rezidenți, deși aceste cifre includ asistenți medicali care lucrează în management, educatori și cercetători, arată cifrele OCDE. SUA are mai mulți medici decât China și mai multe asistente decât oricare dintre țări.
În China, aproximativ 3.000 de lucrători din domeniul sănătății au fost infectați și cel puțin 22 au murit, potrivit Jurnalului Asociației Medicale Americane. Printre cei care au murit s-a numărat Li Wenliang, oftalmologul care a avertizat prima dată despre virus în decembrie și a primit ordin să nu mai facă comentarii false.
Facebook Comments